Johtoryhmä

 

Yhtiön toimitusjohtajan valitsee hallitus. Toimitusjohtaja johtaa ja kehittää yhtiön liiketoimintaa ja vastaa operatiivisesta hallinnosta hallituksen antamien ohjeiden mukaisesti. Hän esittelee ja raportoi hallitukselle. Toimitusjohtaja hoitaa yhtiön juoksevaa hallintoa hallituksen antamien määräysten mukaisesti ja vastaa siitä, että yhtiön kirjanpito on lain mukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty.

Yhtiön hallitus nimitti Tomi Pienimäen yhtiön toimitusjohtajaksi 1.1.2016 alkaen, mitä ennen Pienimäki toimi yhtiön palveluksessa johtajasopimuksella jo 1.8.2015 alkaen. Ennen Pienimäkeä yhtiön toimitusjohtajana toimi sen perustamisesta lähtien 31.12.2015 saakka Mikko Kuitunen.

Yhtiön johtoryhmä koostuu Vincit Group Oyj:n palkkalistoilla työskentelevistä toimitusjohtajasta ja talousjohtajasta sekä Vincit Development Oy:n palkkalistoilla olevasta henkilöstöjohtajasta sekä ohjelmistokehitysliiketoiminnan toimitusjohtajista.

 

Yhtiön johtoryhmän kokoonpano

Tomi

Tomi Pienimäki, toimitusjohtaja (s. 1973)

Tomi on koulutukseltaan diplomi-insinööri, kauppatieteiden maisteri ja tekniikan tohtori. Ennen Vincitille siirtymistään hän toimi Jolla Oy:n toimitusjohtajana toukokuusta 2013 alkaen vastaten yhtiön liiketoiminnoista kokonaisuutena. Vuosien 2005–2013 aikana Pienimäki toimi IT- ja teknologiajohtajana Posti Group Oyj:ssä (silloinen Itella). IT-johtajan roolissa Pienimäki vastasi yhtiön informaatioteknologiasta kokonaisuutena ja toimi yhtiön johtoryhmän jäsenenä. Aiemmin Pienimäki on työskennellyt myös muun muassa Hackman Metos Oy Ab:ssa, John Crane Ltd:ssä ja Sefamatic Oy:ssä.

 

Sebastian

Sebastian Krapf, talousjohtaja (s. 1969)

Sebastian on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hänellä on laajasti kokemusta taloushallinnon eri tehtävistä, yrityskaupoista ja integraatioista kansainvälisten konsernien palveluksessa Suomessa ja ulkomailla. Ennen Vincit Group Oyj:n talousjohtajana aloittamista 29.2.2016 hän on työskennellyt talousjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä OpusCapita Group Oy:ssä, minne hän siirtyi Konecranesin palveluksesta. Konecranesin palveluksessa ollessaan Krapf työskenteli kaksi vuotta ostetun yrityksen haltuunottoprojektissa Intiassa asemapaikkanaan Mumbai. Sitä ennen hän vastasi kolmen vuoden ajan Konecranesin Koillis-Aasian alueen (Kiina, Etelä-Korea, Japani) taloudesta asemapaikkana Shanghai.  Aiemmin Krapf on työskennellyt myös Medifiq Healthcaren ja Uponorin palveluksessa. OpusCapita Group Oy:n talousjohtajana Krapf toimi erinäisten OpusCapita-konserniin kuuluvien tytäryhtiöiden hallituksen jäsenenä tai hallituksen puheenjohtajana.

 

Mikko

Mikko Kuitunen, Vincit Development Oy:n toimitusjohtaja (ohjelmistokehitysliiketoiminta) (s. 1980)

Mikko on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hän on toiminut Vincit Oy:n toimitusjohtajana sen perustamisesta 2007 alkaen vuoden 2015 loppuun saakka, ja jatkaa ohjelmistokehitystä harjoittavan Vincit Development Oy:n toimitusjohtajana. Ennen Vincit Oy:n perustamista Mikko toimi erilaisissa liiketoiminnan kehitystehtävissä Ionific Oy:ssä, Botnia Hightech Oy:ssä ja Sasken Finland Oy:ssä vuosina 2004–2007. Lisäksi hän on osallistunut ja osallistuu aktiivisesti useiden yritysten hallitustyöskentelyyn. Mikko toimi aiemmin myös Vincit Oy:n jakautumisen yhteydessä perustetun Amor & Labor Oy:n toimitusjohtajana.

 

Johanna

Johanna Pystynen, henkilöstöjohtaja (s. 1984)

Johanna on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Hän on toiminut vuodesta 2012 asti Vincit Oy:n henkilöstöjohtajan tehtävissä. Johanna on johtanut Vincitin vuosina 2014–2016 Suomen parhaaksi ja vuonna 2016 Euroopan parhaaksi työpaikaksi (Great Place to Work) ja sai 2015 kansainvälisen Workforce Game Changers 2015 -johtamispalkinnon. Ennen Vincitille siirtymistään Pystynen toimi henkilöstöhallinnon asiantuntijatehtävissä Cybercom Group:ssa ja Cybercom Finland Oy:ssä vuosina 2009–2012. Ennen Cybercomia Pystynen on työskennellyt myös Manpower Oy:ssä henkilöstöhallinnon ulkoistustehtävissä sekä Pilkington Automotiven ja Pd Personnel Development Oy:n henkilöstöhallintotehtävissä.