"Vincit on kasvanut mukanamme"

Hallman-Yhtiöt osti Kuopiosta vuonna 2011 kiinteistön, jonka mukana tuli autopesula. Samalla kun mietin, mitä pesulan kanssa tekisimme, luin Kauppalehdestä jutun Vincitistä. Kuitusen ajatukset tekivät vaikutuksen, joten tartuin heti luuriin ja sovin tapaamisen.

Aloimme yhdessä ideoida, miten 50 vuotta Ruususen unta nukkunut autonpesubisnes voitaisiin uudistaa. Päädyimme malliin, jossa autoa saa pesettää vapaasti kiinteää kuukausihintaa vastaan. Polettien ja koodien kanssa pelaamisen sijasta pesula hyödyntäisi rekisterikilven tunnistusta: riittäisi kun auton ajaa pesulan oven eteen.

Sovimme, että tehdään aluksi prototyyppi, jolla voidaan kokeilla onko tällaiselle palvelulle kysyntää. Pari viikkoa tapaamisen jälkeen pääsimmekin jo kokeilemaan palvelua käytännössä Kuopiossa ja keräämään palautetta. Asiakkaiden vastaanotto oli innostunutta, ja päätimme aloittaa tuotantoversion toteuttamisen.

Alkuun yritimme myydä palvelua suomalaisille pesulayrittäjille, mutta vastaanotto oli vaisu. Koska kuitenkin uskoimme vakaasti ideaamme, päätimme perustaa oman Juhlapesu-ketjun. Nyt pesuloita on Suomessa jo lähes 30. Lisäksi teknologiaamme on käytössä Amerikassa, Australiassa ja useissa Euroopan maissa.

Kaikki palvelun teknologia on Vincitin kehittämää. Esimerkiksi aluksi käytössä ollut kolmannen osapuolen rekisterikilven tunnistus korvattiin Vincitin kehittämällä järjestelmällä. Pesuloissa ei ole nykyisin lainkaan tolppaa vaan kaikki pesuun liittyvät valinnat tehdään mobiilisovelluksen kautta. Sovelluksella voi myös ostaa kuukausisopimuksen ja käydä katsomassa pesuloiden jonotilanteen.

Vincit on kasvanut mukanamme, ja osaamista on löytynyt kaikkiin tarpeisiimme autonpesukoneen ohjauksesta kuvantunnistukseen. Tavoitteenamme on kasvaa maailman suurimmaksi autonpesuketjuksi, ja tuoda mukaan myös muita autoiluun liittyviä palveluita. Vincit tulee jatkossakin olemaan olennainen osa menestystarinaamme.

Erkki Aminoff
Toimitusjohtaja
+32 495 4552 92