"Erityisesti olen arvostanut Vincitin joustavuutta"

Toteutimme Vincitin kanssa Metso Metrics -palvelun. Se mahdollistaa kivenmurskainten etäseurannan paikasta riippumatta ja tuo näkyviin tiedon esimerkiksi tuotantomääristä ja käyttötunneista. Kerätty ja keskitetty data auttaa myös koneiden toiminnan tehostamisessa ja huoltojen ennakoinnissa sekä etätuen antamisessa.

Vincitillä on selkeästi mielessä, etteivät kaikki pöydän toisella puolella ole koodauksen ammattilaisia. Toisaalta kaivos- ja maarakennusalan ammattilaisia harvoin päätyy koodaajiksi. Toimintamalli haetaan kuntoon molemmin puolin.

Käytössämme on ollut tiivis, asiantunteva ydintiimi, joka on keskittynyt täysin meidän projektiimme. Ei ole tarvinnut pelätä, että yhtäkkiä kehitystyö ei etene kun jossain toisessa projektissa on tulipalo.

Erityisesti olen arvostanut Vincitin joustavuutta. Meille esimerkiksi tuli kesken projektia äkillinen tarve asiakasdemolle. Koko tiimi keskittyi hetkellisesti demon toteuttamiseen, minkä jälkeen jatkettiin palvelun kehitystä.

Maarakennusasiakkaidemme tarkoitus on yksinkertaistaen tuottaa isosta kivestä pientä kiveä. Koska kaikilla ei ole erityistä it-osaamista, pitää palveluidemme olla mahdollisimman selkeitä. Tässä onnistuttiinkin mainiosti: asiakkaat ovat kehuneet järjestelmää hyvin helppokäyttöiseksi.

Janne Kytökari
Global Director, Monitoring and Control Technology