Mikael Rinnetmäki

Mikael Rinnetmäki

Erityisesti terveysteknologian parissa työskentelevä intohimoinen vanhempi ohjelmistoasiantuntija


Olen Mikael, Sensotrend-startupista. Me olemme kehittäneet automaattisen diabetespäiväkirjan. Olen itse 1-tyypin diabeetikko...

Näin esittelin itseni kymmeniä, ehkä satoja kertoja vuosina 2013 ja 2014. Kansalaisen terveystili Taltioni oli juuri lanseerattu ja näytti siltä, että vihdoin voisi pienempikin toimija tehdä jotakin merkittävää terveydenhuollon alalla. Aiemmin ala oli tuntunut liian byrokraattiselta ja hitaalta. Mutta nyt siellä tuntui olevan kuhinaa ja pöhinää!

Alalla tuolloin vallitseva innostus sai minut irtisanoutumaan edellisestä työpaikastani ja perustamaan startup-yrityksen, joka kehittää diabeetikon omahoitoon sellaisia työkaluja, joista olin jo pitkään itse haaveillut.

Yrityksemme alkutaival oli hieno. Kävimme Protomo-yrityshautomossa ja pääsimme Startup Sauna -kiihdyttämöön. Vuoden 2013 SLUSH-konferenssissa pääsimme lavalle esittelemään sovelluskonseptimme ja seuraavana vuonna meidät valittiin pitchaus-kilpailuun ja 20 lupaavimman Life Sciences -yrityksen joukkoon. Poseerasimme vienninedistämislehden kannessa. Tarinamme ja tuotteemme kiinnostivat.

Joskus myös myimme enemmän kuin mitä itse pystyimme toteuttamaan. Tuolloin pyysimme ja saimme apua Vincitiltä, jotta saimme ajoissa toimitettua palvelumme asiakkaille sellaisena kuin se oli luvattu. Kaikki voittivat ja olivat tyytyväisiä.

Mutta ei se hyvinvointi- ja terveyssovellusten ekosysteemi sitten vain ottanut syntyäkseen Taltioni-alustan ympärille. Ja vaikka saimme ensimmäiset kaupat sovittua jopa häkellyttävän helposti, oli integraatioiden toteuttaminen terveydenhuollon tietojärjestelmiin silti tuskan takana. Ilman integraatioita ratkaisustamme ei saanut kaikkia hyötyjä irti. Raha ei virrannut riittävästi, ja yrityksen perustajaosakkaiden tuli löytää toisia tulonlähteitä.

Itselleni yrittäjyys sinänsä ei koskaan ollut suuri unelma. Unelmani oli tehdä elämä diabeteksen kanssa helpommaksi, ja startup-yritys oli vain väline sen unelman toteuttamiseen. Siksi tuossa vaiheessa paluu palkkatöihin tuntui minulle luontevalta vaihtoehdolta.

Halusin kuitenkin edelleen säilyttää täyden vapauden lähteä jatkamaan täysillä oman startupini kanssa, kunhan oikea hetki koittaisi. En halunnut työhön, jossa tarvittaisiin paljon perehdytystä tai joka edellyttäisi aikaa vievää suhdeverkoston luomista. Ennemminkin lyhyitä toimeksiantoja, jotka jo sellaisinaan toisivat paljon lisäarvoa kaikille osapuolille. Halusin paikan, josta voisin lähteä milloin vain, niin että kaikki osapuolet olisivat silti tyytyväisiä. Ihannetapauksessa terveysteknologian alalta, koska koin sen joka tapauksessa kutsumuksekseni.

Nämä ajatukset mielessäni tartuin Vincitillä juuri auenneeseen hakuun, jossa etsittiin kokeneita ohjelmistokehittäjiä, jotka voisivat tarvittaessa hoitaa myös tiiminvetäjän tehtäviä.

Vincitin rekryprosessissa intohimo tekemiseen on suuressa osassa. Prosessin aikana keskustelimme hyvin avoimesti siitä, että suhtaudun kyllä intohimolla kaikkeen tekemiseeni, mutta todellinen kutsumukseni on silti oma startupini. Tästä päästiin helposti yhteisymmärrykseen. Itselläni kesti hetken tottua talon tavoille, mutta kun opin, että koodarit ihan oikeasti valitsevat omat projektinsa, pääsin valitsemaan juuri sellaisia terveysteknologian projekteja, jotka muutenkin tukivat ammatillista kehittymistäni sillä alalla.

Pääosin olen työskennellyt kolme päivää viikosta Vincitille. Olen usein päässyt veistelemään, että viikosta jää neljä päivää Sensotrendille, joten voin edelleen pitää sitä päätoimenani.

Muutenkin työn ja työn yhdistäminen on sujunut hyvin joustavasti. Kun minut headhuntattiin startup-näkyvyyteni johdosta ja startupini kautta konsultoimaan suurta projektia, päätin kuitenkin tarjota projektin ennemmin Vincitin nimissä. Toisaalta taas kun startup sai välillä kiinnostavan juuri sen liiketoimintaan liittyvän tarjouksen, tartuin siihen ja olin jonkin aikaa palkattomalla vapaalla Vincitiltä, keskittyen startupin toimintaan.

Viime aikoina Vincitillä onkin puhuttu paljon yrityksestä unelmien alustana, joka omalta osaltaan auttaa työntekijöitä saavuttamaan omat suurimmat tavoitteensa, liittyivät ne sitten työhön tai johonkin aivan muuhun.

Eräänä kesäkuun perjantaina startup sai taas ilouutisia. Olimme voittajina kolmessa eri kilpailutuksessa ja pääsimme neuvotteluvaiheeseen. Nyt itseni on siis jälleen aika heilahtaa täysillä startup-maailman puolelle.

Jokainen noista tarjouksista on muuten laadittu sen mukaan, mitä voisimme toimittaa, jos edes yksi niistä menisi läpi. Eli taas on tullut luvattua liikaa. Todennäköisimmin raha virtaa siis lähitulevaisuudessa vaihteeksi toiseen suuntaan, kun otamme taas Vincitiltä osaamista avuksi hankkeiden toteuttamiseen.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *