Riikka Lintukangas

Riikka Lintukangas

Recruitment Specialist

LinkedIn

Taas vierähti uusi vuosi käyntiin ja mikä olisikaan parempi ajankohta miettiä uusia keinoja tehdä hyvää? Meille vincitläisille on tärkeää, että voimme tehdä ympärillemme parempaa huomista – yhdessä isompana joukkona pystymme myös usein saamaan aikaan enemmän, kuin yksittäisenä henkilönä. Tänä jouluna monet meistä päättivät jättää Vincitin henkilökunnan joululahjan vastaanottamatta ja koota joululahjojen rahallisen arvon yhteen, ja edelleen lahjoitettavaksi Hope Ry:lle.

Miettiessämme Vincitin uudenvuodenlupauksen teemaa palautuivat mieleemme joulua edeltäneet rekrytointitiimin lounaskeskustelut kaukaisilta tuntuvista eläkevuosista, joista myönsimme jollain tasolla jo haaveilevamme. Niistä leppoisista päivistä ja mukavista palkintovuosista työuran jälkeen siis. Tämä eläkevuosia ihannoiva keskustelumme kääntyi kuitenkin nopeasti omien kaukana yksin asuvien läheistemme pohtimiseen. Heidän, joiden eläkevuodet eivät valitettavasti kokemuksemme mukaan vastanneet omia ideaalikuviamme eläkeajoista.

Valitettava tosiasia on, että monelle ikäihmiselle Suomessa eläkepäivät eivät ole elämän onnellisimpia vuosia, sillä suuri osa vanhuksista kärsii yksinäisyydestä ja masennuksesta. Lounaskeskustelusta inspiroituneina päätimmekin jokainen panostaa enemmän yhteydenpitoon kaukana asuvien läheistemme kanssa. Tämän lisäksi halusimme kuitenkin tehdä vielä enemmän.

Uudenvuodenlupauksemme 2020

Rekrytiimin aloittamaan lounaskeskusteluun samaistui myös moni muu vincitläinen. Aloimme yhdessä pohtimaan keinoja vaikuttaa siihen, ettei kukaan ikäihminen jäisi yksin. Yhteistyökumppaniksemme valikoitui Gubbe, jonka toiminnan lähtökohtana on auttaa ikäihmistä elämään onnellisempi ja aktiivisempi vanhuus sekä vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä.

Vincitin uudenvuodenlupaus vuonna 2020 kuuluukin seuraavasti: Lahjoitamme jokaisesta vuonna 2020 haastatteluun johtaneesta työhakemuksesta 5€ Gubbelle, joka välittää iloa ja aikaa yksinäiselle ikäihmisille sekä tarjoaa merkityksellistä osa-aikatyötä nuorille. Uusi vuosi tuleekin tuomaan meille iloista postia kerran kuukaudessa, kun saamme kootut terveiset kummivanhuksemme kuulumisista!

Mitä uudenvuodenlupaus tarkoittaa käytännössä?

Käytännössä Gubben kanssa yhteistyössä toteutettava uudenvuodenlupauksemme tarkoittaa:

  • Kummivanhus, eli yksinäinen ja vähävarainen ikäihminen, saa vuodeksi eteenpäin itselleen nuoresta kaverin, Gubben, joka vierailee hänen luonaan viikoittain. Nuori auttaa arjen askareissa ja ulkoilussa tai on ihan vain läsnä ja kuuntelee – mitä ikinä vanhus eniten kaipaakaan sillä hetkellä.
  • Työllistämme siis vuodeksi eteenpäin myös yhden nuoren merkityksellisen osa-aikatyön pariin.
  • Ikäihmisen arjen tukemisen lisäks tuemme nuorten syrjätymisen ennaltaehkäisytyötä, sillä ensimmäiset työkokemukset nuorena ovat tärkeimpiä tekijöitä syrjäytymisen ehkäisyssä.

Milloin sinä viimeksi soitit tai kyläilit omien kaukana asuvien vanhempiesi, isovanhempiesi tai muiden yksin asuvien läheistesi luona ja kysyit mitä heille kuuluu? Jos yhteydenotosta on ehtinyt vierähtää jo tovi, kannustamme tarttumaan puhelimeen jo tänään.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!