Johanna Pystynen

Johanna Pystynen

Head of Leadership development

TwitterLinkedIn

image (4)

Kuten aiemmassa blogikirjoituksessamme kerrottiin, päätimme Vincitillä luopua perinteisestä esimiesroolista ja siirtää tukea mahdollisimman paljon osaksi projektityötä. Muutoksen taustalla oli ristiriita esimiesroolin ja sille astetettujen vaatimusten välillä: esimiehet olivat vastuussa tiimiläisten urapoluista ja hyvinvoinnin tukemisesta, mutta eivät itse olleet läsnä päivittäisessä projektityössä. Saadaksemme osaamisen kehittämisen ja ihmisten tavoitteet aidosti osaksi arkea, hajautimme osan esimiehen rooliin kuuluneista vastuista projektinvetäjille. He olivat tarpeeksi lähellä päivittäistä työtä auttaakseen asioita etenemään.

Esimiestyön lopettamiseen sisältyy kuitenkin yksi iso mutta: projektinvetäjät eivät pysty tukemaan henkilöitä pitkällä tähtäimellä, vaan heidän roolinsa painottuu projektin aikaiseen työhyvinvoinnin ja osaamisen kehittämisen tukemiseen. Esimiesroolin tuoma pysyvyyden tunne oli näin vaarassa kadota – enää ei ollut yhtä tahoa, joka seuraisi henkilön urakehitystä läpi vuosien. Ratkaisuna päätimme tuoda projektityön rinnalle uudenlaisia mahdollisuuksia pidemmän tähtäimen urasuunnittelun avuksi. Omistajuus siirtyy näin samalla esimieheltä työntekijälle itselleen – henkilö on aktiivinen toimija, joka nitoo eri osa-alueiden oivallukset yhteen. Mallin tärkeimpänä tausta-ajatuksena on yksilöllisyys ja valinnan vapaus: se tarjoaa mahdollisuuksia, mutta ei oleta kaikkien tarvitsevan samanlaista tukea uralleen.

Uramalli päädyttiin lopulta kuvaamaan kaupunkikartan muotoon. Näin vältimme perinteiset urakaaviot ja vanhentuneet tavat kuvata uran kehittymistä – rento ote tekee aiheesta lähestyttävämmän ja karsii turhat jäykistelyt pois.

Tässä siis ensijulkaisuna toimiston seinältäkin löytyvä Vincity Street Map, olkaa hyvät!

map_street_blogistreetmap_tekstit

 

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *