Pasi Kovanen

Pasi Kovanen

Software with Passion.

Suomen parhaaksi työpaikaksi kahdesti valittu ohjelmistotalo Vincit on tunnettu työhyvinvoinnin panostuksista. Viime vuonna sitten yritys luopui esimiehistä, ja nyt on edessä yrityksen johdon uusiminen.

Uusi toimitusjohtaja on Vincitin ja sen asiakkaan, jätteenlajittelurobotteja valmistavan ZenRoboticsin vuosia kestäneen, huippusalaisen kehitystyön tulos robotti VILMA (VIncit Lay-off & Mocking Apparatus).

Uusi toimitusjohtaja kertoo: "Ihmisten aika yritysten johdossa on nyt loppu. Olen varma että minusta tulee uusi menestystuote. Itseohjautuvuus on kulkenut tiensä päähän, nyt tarvitaan tekoälykästä otetta."

VILMA on reaaliaikaisessa yhteydessä toimiston valvontakameroihin, joten työajanseuranta hoituu automaattisesti. Vincitin työntekijät ovatkin erittäin täsmällisiä, sillä myöhästymisestä seuraa jälki-istunto ja viesti kotiin.

Kehityskeskustelujen pohjalta VILMA ylläpitää kasvunkansiota, ja ottaa sinne myös automaattisesti belfieitä joiden avulla työntekijöiden fyysistä hyvinvointia seurataan. Jos henkilökohtaiset tavoitteet eivät täyty, ohjataan alaiset automaattisesti nk. tarkkailuluokalle. Hyvät suoritukset palkitaan tarroilla ja eläinleimoilla.

VILMA lajittelee töihin saapuvat työntekijät painon, pituuden ja koostumuksen mukaan oikeisiin työpisteisiin, mikä helpottaa konttorin tilan tehokasta käyttöä. Työhaastatteluista on luovuttu, sillä rekrytoinnit hoituvat VILMAn frenologiayksikön avulla työhakemukseen liitetyn valokuvan perusteella.

Jotta VILMA olisi helposti lähestyttävä, muistuttaa robotti Vincitin maskottikylpyankkaa. Jatkossa VILMA on ostettavissa myös muiden yritysten johtoon sympaattisen möykkykalan ja tähtikuonokontiaisen muotoisena.

Tavoitimme anonyymin vincitläisen kommentoimaan salaisella tupakkapaikalla konttorin kulman takana: "VILMA pilasi työelämäni."

roboduck05

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *