Pasi Kovanen

Pasi Kovanen

Software with Passion.

Vincit on toteuttanut asiakkailleen satoja onnistuneita ohjelmistoprojekteja. Tarjoamme niistä kertynyttä kokemusta myös muiden yritysten käyttöön Black Ducks -asiantuntijapalveluidemme kautta.

Tässä kirjoituksessa esittelen auditointipalveluita, joissa olemme keskittyneet erityisesti kolmeen yleiseen tarpeeseen:

1. Oman tuotekehityksen parantaminen

Omia ohjelmistotuotteita tai -palveluita kehittävillä yrityksillä on suuri riski jumahtaa paikoilleen. Ulkoista painetta jatkuvaan parantamiseen ei välttämättä ole, ja toisaalta yksin voi olla vaikea selvittää mikä toimisi omassa ympäristössä.

Auditointi on helppo tapa saada kehitysehdotuksia asiantuntijoilta. Usein jo pienillä muutoksilla saadaan merkittäviä parannuksia tuotteen laatuun ja kehitysnopeuteen. Samalla projektitiimin työtyytyväisyys kasvaa.

Auditoinnissa voidaan lisäksi perehtyä myös muihin asiakasta askarruttaviin seikkoihin, kuten esimerkiksi tulevaisuuden teknologiavalintoihin.

2. Ohjelmistotoimittajan auditointi

Ohjelmistoinsinöörit työskentelevät ainoalla insinöörialalla, joka valmistaa tuotteita jotka eivät tottele fysiikan lakeja. Tästä johtuen ohjelmistokehityksen saloihin perehtymättömän on vaikea arvioida toimittajan todellista kyvykkyyttä.

Monilla perinteisten alojen yrityksillä on kuitenkin tarve tarjota asiakkailleen myös alihankittuja, räätälöityjä ohjelmistotuotteita. Auditoinnin avulla voit varmistaa, että toimittajanne on tehtäviensä tasalla.

Auditointi voidaan toteuttaa toimittajan valintahetkellä tai yhteistyön jatkuttua jo pidempään.

3. Tekninen Due Diligence -auditointi

Ohjelmakoodiin pohjautuvan liiketoiminnan tai tuotteen ostamista harkittaessa on erityisen tärkeää varmistua siitä, että koodi on ensiluokkaista ja on muokattavissa myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Ohjelmistoarkkitehtuurin ja koodin teknisen laadun lisäksi selvitämme myös mahdollisia kaupallisia riskejä (kuten esimerkiksi valitettavan yleistä väärien lisenssien käyttämistä).

Näin se toimii

Auditointiprojekti käynnistyy aloitustapaamisella, jossa käydään läpi nykytilanne ja toiveet auditoinnille. Erityisesti keskitytään mahdollisiin huolenaiheisiin.

Tyypilliseen auditointiin riittää yksi työpäivä, mutta erittäin suuriin tarkasteltaviin kokonaisuuksiin voidaan varata useampia päiviä.

Auditoinnin havainnoista toimitamme yhteenvedon, joka käydään asiakkaan kanssa läpi auditoinnin jälkeen. Samalla sovitaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *