Jarkko Järvenpää

Jarkko Järvenpää

Chief Sales Officer

jarkko.jarvenpaa@vincit.fi
+358 40 722 9656

TwitterLinkedIn

Perttu Tolvanen kehotti Vierityspalkissa julkaisemassaan artikkelissa softataloja tunnustamaan väriä. Kirjoitus sai aikaan vilkkaan keskustelun puolesta ja vastaan. Ohjelmistokehityksen ostajan näkökulmasta aiheen voi tiivistää kahteen näkökulmaan.

1. Varo fanaatikkoja! SharePoint, Java, Scala, Drupal jne. ovat kaikki hyviä ratkaisuja tiettyyn tilanteeseen, mutta fanaattisesti niistä yhtä jokaiseen paikkaan tunkeva softatalo yleensä liioittelee teknologian hyötyjä ja sopivuutta ratkaistavaan ongelmaan. Loppukädessä asiakkaana maksat siitä, että teknologiaa taivutetaan sille kuulumattomaan paikkaan huonolla lopputuloksella.

2. Vaadi perusteluja toimittajan teknologiavalinnoille. Pyydä toimittajalta selkeää ehdotusta millä teknologioilla he lähtisivät ratkaisua kehittämään. Mitkä ovat sen hyvät ja huonot puolet ko. tilanteessa? Mitä vastaavia sovelluksia sillä on tehty maailmalla ja etenkin toimittajan toimesta? Mikä on ehdotetun tiimin kokemus teknologiasta? Mikä on sen jatkuvuus eli kuinka vakavarainen firma on taustalla tai kuinka moni taho sitä kehittää avoimen lähdekoodin tapauksessa?

Jos teknologia ratkaisee toimittajan mielestä kaiken tai sillä ei ole mitään väliä, kysyisin vielä jostain muualtakin ennen valintaani.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

  • Juuri näin. Fanaatikot voivat olla yhtä vaarallisia kuin täysin agnostiset koodarit. Fanaatikkojen vaarallisuudesta on vain puhuttu alalla paljon enemmän kuin siitä mitä seuraa jatkuvasta työkalujen vaihtamisesta. Juttu on herättänyt monella taholla minusta tarpeellista keskustelua siitä, että millä alueilla tuotteet toimivat ja mitä hyötyjä erikoistumisesta on – ja miten erikoistuneen firman tulee toimia vs. yleisosaaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *