Jarkko Järvenpää

Jarkko Järvenpää

Chief Sales Officer

jarkko.jarvenpaa@vincit.fi
+358 40 722 9656

TwitterLinkedIn

Melkein samanlainen web-client kuin natiivisovellus

Esimerkki ei niin valmiista tapauksesta

Ketterässä ohjelmistokehityksessä puhutaan usein siitä, mikä on valmiin määritelmä. Useimmiten tämä kohdistuu kuitenkin siihen, milloin työn alla oleva backlogin kohta on valmis - definition of done.

Yhtä tärkeää olisi kuitenkin määritellä myös milloin ollaan ylipäätään valmiita aloittamaan - definition of ready. Milloin tiimillä on riittävät eväät toteuttaa tarina tai toiminnallisuus backlogilta. Asioita, joita tämä määritelmä voi pitää sisällään ovat esimerkiksi käyttöliittymän design, riippuvuudet muihin toiminnallisuuksiin, ulkoiset rajapinnat ja hyväksyntätestit.

On myös hyvä huomioida, että toisin kuin definition of done, tämä on hyvinkin riippuvainen tiimin osaamisesta ja kokemuksesta. Mitä uudempi ohjelmisto,  mitä vieraampi toimiala tiimille, mitä tuoreempi ja kokemattomampi tiimi, sitä korkeammat vaatimukset tulee olla sille milloin voidaan lähteä liikkeelle. Muutoin aika ja rahat kuluu todennäköisesti turhaan iterointiin, mikä oltaisiin voitu välttää paremmilla lähtötiedoilla.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *