Jari Laari

Jari Laari

Passionate Software Developer

TwitterLinkedIn

Ennen Vincitille siirtymistä työskentelin kansainvälisessä ohjelmistoalan tuotetalossa. Vastuualueeni oli laaja, firmalla meni kovaa, työkaverit kivoja, virkistäville ulkomaan työmatkoille pääsi useamman kerran vuodessa ja viihdyin töissä erinomaisesti. Saman tuotteen parissa puuhastelu alkoi kuitenkin tylsistyttää. Yrittäjätaustani takia halusin päästä vaikuttamaan teknisten ratkaisujen ohella laajemmin liiketoiminnan kehittämiseen. Vaihtelevat projektit ja laajemmat vaikutusmahdollisuudet saivat minut pohtimaan siirtymistä konsultiksi.

Minua varoitettiin konsulttitalon arjesta. Itseänikin mietitytti, jääkö laadukkaalle tekemiselle tilaa, vai mennäänkö asiakasprojekteissa kauhealla höyryllä jatkuvasti eteenpäin, jotta asiakkaan tarpeet täytetään. Kuulin juttuja hankalista asiakkaista, joille päivän saavutukset täytyy raportoida todella tarkkaan. Muutama kaveri kertoi legacy-projekteista, joissa he joutuivat työskentelemään viime vuosituhannen tekniikoilla. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja laitoin hakemuksen Vincitille.

Jo haastattelussa selvisi, miten Vincitillä näitä projekteihin liittyviä haasteita on onnistuneesti taklattu. Laadukkaalle tekemiselle on aikaa, sillä asiakkaat opetetaan ymmärtämään, ettei purkkaratkaisuja voida tehdä loputtoman pitkään. Myynti osaa keskittyä oikeanlaisiin asiakkuuksiin, mikä osaltaan vähentää riskiä joutua tekemisiin hankalaksi koetun asiakkaan tai ikivanhojen tekniikoiden kanssa. Asiakkuuksia on jopa lopetettu, kun yhteistä ymmärrystä ei ole löytynyt.

Töihin!

Työsopimuksen kirjoituksen jälkeen ensimmäinen kosketus Vincitin arkeen on palaveri myynnin kanssa. Siellä käydään tarjolla olevat asiakkuudet läpi ja etsitään niihin tekijät. Yksi tärkeimmistä viihtymiseen vaikuttavista tekijöistä onkin mieluisan projektin löytyminen. Palaverissa saa kertoa omia toiveitaan projektille, kuten haluaako työskennellä yksin vai tiimissä, minkälaisia tekniikoita toivoo pääsevänsä käyttämään ja kiinnostaako työskentely asiakkaan tiloissa. Minulle ei vielä lyöty lukkoon projektia, koska aloitusajankohtani Vincitillä oli useampi viikko palaverin jälkeen. Sain kuitenkin kattavan kuvan minkälaisia asiaskasprojekteja oli tarjolla ja minkälaista osaamista niihin tarvitaan.

Aloittamisen jälkeen käytin muutaman päivän perehtymiseen. Varsin pian myynti otti kuitenkin minusta koppia ja tarjosi sopivia projekteja. Päädyin tekemään Ikaalisten Matkatoimiston verkkokauppaa ja toiminnanohjausjärjestelmää, mikä oli profiililleni täydellinen osuma. Minulla oli jo valmiiksi kokemusta käytetyistä tekniikoista ja toimiala oli tuttu.

Konsulttitalossa on kivaa

Muutaman viikon sisällä huoleni konsulttitalon huonoista puolista haihtuivat. Tapasin asiakkaan edustajat, jotka luottivat Vincitiin ja tiimiin täysillä. Hetkessä muodostui kuva, että tässä tehdään hyvällä fiiliksellä yhdessä hommia yhteisten päämäärien tavoittamiseksi. Koska kyseessä on pitkä asiakkuus, ovat asiakkaan edustajat hyvin perillä ohjelmistokehityksen lainalaisuuksista. Asiakas ymmärtää, että välillä kirjastoja täytyy päivittää ja koodia refaktoroida, jotta uusia ominaisuuksia voidaan järkevästi toteuttaa. Samalla Vincitin porukasta on kehittynyt asiakkaan toimialan kovia osaajia, jotka ymmärtävät asiakkaan liiketoimintaa ja kehittävät sitä oma-aloitteisesti. Mukavia ulkomaan työreissuja ei ole vielä projektin puitteissa tiedossa, mutta Vincitiltä löytyy toki jokavuotinen Team Building Seminar tyydyttämään matkailuintoa.

Nopeasti olen huomannut konsulttitalon monet mahdollisuudet. Vaikka nyt olen sitoutunut pitkään asiakkuuteen, on minulle vakuutettu, että tarvittaessa projektia voi oman mielenkiinnon mukaan vaihtaa. Nykyisen asiakkuuden ohella olen päässyt osallistumaan toisen projektin tarjouspyynnön laatimiseen, sekä auttamaan omalla asiantuntemuksellani paria muuta asiakasprojektia. Mukavinta konsulttitalossa minulle ovatkin vaihtelevat projektit, joihin pääsee itse vaikuttamaan haluamassaan roolissa.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

  • ph

    Kiva teksti. Lisää tällaisia.

  • Kosi Pavanen

    Hitto, että ärsyttää tämä ”Vincitille”, ”Nokialle” jne kun kielitoimistonkin mukaan oikea muoto on ”Vincitiin”. Siellä pihallako sitä ollaan töissä etuovien edessä? Mene nyt hyvä mies sisälle – on pakkastakin! Ja miksi ”tuotetalosta” eikä sitten myös ”tuotetalolta”? Onneksi kello on jo sen verran, että voi tästä kohta lähteä kodille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *