Johanna Pystynen

Johanna Pystynen

TwitterLinkedIn

“Henkilöstömallit, jotka auttavat ihmisiä onnistumaan työssään ja viemään eteenpäin omia unelmiaan.”

Utopiaako? Sitä pääset arvioimaan itse, sillä tämä blogi seuraa tulevan vuoden ajan matkaamme kohti uuden työn maailmaa.

Aloitimme Vincitillä toukokuussa 2013 Tekesin Liideri-ohjelman alle kuuluvan hankkeen, jonka tavoitteena on löytää uuden ajan työhön soveltuvia henkilöstömalleja.  Projektimme jakautuu kolmeen eri osa-alueeseen: uramallin luomiseen, palkkamallin rakentamiseen sekä työhyvinvoinnin käytäntöjen kehittämiseen. Tavoitteenamme on saada toimivat mallit kehitettyä vuoden 2014 syksyyn mennessä.

Asetimme itsellemme projektin alussa ainoastaan yhden vaatimuksen: kehitettävien mallien olisi aidosti tuettava asiantuntijoidemme työskentelyä ja heidän hyvinvointiaan. Tähän tavoitteeseen pääseminen edellyttää sekä luopumista perinteisten henkilöstömallien näkökulmista että myös kriittistä pohdintaa siitä, mitkä asiat vaikuttavat työntekijöiden onnistumiseen nykyajan työympäristössä. Pohdintaa on viemässä eteenpäin koko työyhteisömme - mallit rakennetaan alusta alkaen yhteistyössä henkilöstön kanssa pilotoinnin ja kokeilemisen kautta.

Uusi työn maailma vaatii uudenlaisia näkemyksiä. Nämä näkemykset kehittyvät vain vaihtamalla avoimesti mielipiteitä ja kokemuksia myös työpaikkojen rajojen yli. Blogimme tärkein tavoite on tarjota tämän keskustelun pohjaksi konkreettisia esimerkkejä siitä, millaisia ratkaisuja henkilöstömallien kehittämisessä voidaan tehdä. Toivomme blogimme innostavan työelämän uudistamisesta kiinnostuneita - niin keskustelemaan kanssamme kuin myös toimimaan omassa arjessaan.

Millaisia ajatuksia ja kysymyksiä kehittämistyömme herättää? Mitä arvokkaita kehittämiskokemuksia voisit jakaa meille ja muille? Miten blogimme ideoita voisi viedä eteenpäin omassa organisaatiossasi?

Tervetuloa kanssamme tekemään Utopiasta todellisuutta!

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *