Jarkko Järvenpää

Jarkko Järvenpää

Chief Sales Officer

jarkko.jarvenpaa@vincit.fi
+358 40 722 9656

TwitterLinkedIn

Tapasin hiljan erään valtiorahoitteisen organisaation edustajan. Kaveri valitteli että hänen ehdotuksensa työajan käytön tehostamiseksi eivät saa kannatusta. Ehdotukset kun vaatisivat pieniä investointeja ja rahaa ei säästyisi. Tunteja kun tulee sama määrä ja niistä maksetaan vakiopalkka.

Kerran vuodessa iltapäivälehdet retostelevat sillä kuinka monta täysistuntoa kansanedustajat ovat kautensa aikana missanneet ja ketkä ovat treenanneet pakaralihaksiaan eniten. Tuloksilla ei niin väliä.

Palkankorotukset jaetaan tasapuolisesti ja samasta työstä maksetaan sama palkka. Jos siitä lähdetään poikkeamaan on tässä maassa piru irti.  Tuottavuudesta palkitaan vain keskijohdosta ylempiä tasoja, jos niitäkään.

Ei siis ihme että suomessa näkee usein tuntia ajateltavan vain tuntina, joka on asiantuntijapalveluissa usein käytetty laskutusperuste. Toimittajaa valittaessa tekee helposti mieli vertailla vain tuntihintoja. Kannattaisi kuitenkin vertailla myös toimittajan asiantuntijoiden tunnissa saavuttamia tuloksia. Helpoin tapa tuottavuuden arviointiin asiakkaan näkökulmasta lienee kiinteähintainen projekti. Se ei kuitenkaan ole aina mahdollista, joten tässä muutama käytännön vinkki kuinka voit vertailla eri toimittajien tuottavuutta ilman sitä:

  • Teetä tiimin jäsenillä projektiin liittyviä, pienempiä tehtäviä. Vertaile käytettyä aikaa tuloksiin.
  • Varmista että toimittaja palkitsee kaikkia työntekijöitään tuloksellisuudesta.
  • Pyydä tietoa jostain vastaavanlaisesta projektista. Kuinka paljon käytettiin aikaa ja mitä sillä saatiin.
  • Vaadi aina tavoitetta työmäärälle ja sido siihen toimittajan palkitseminen.

Tunti on tunti, mutta tunnissakin voi saada aikaan enemmän tai vähemmän.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *