Jarkko Järvenpää

Jarkko Järvenpää

Chief Sales Officer

jarkko.jarvenpaa@vincit.fi
+358 40 722 9656

TwitterLinkedIn

Paljon rekrytointiamme hoitavana tulee usein mietittyä kiteytystä hyvälle ohjelmistokehittäjälle. Eilen illalla tätä miettiessäni mieleeni juolahti Pauligin Juhla Mokka -mainokset.

Hyvä ohjelmistokehittäjä on kuin mainoksissa esiintyneet käsityöläiset, jotka tunteella ja taidolla saavat aikaan uskomattoman kauniita asioita. Hyvä ohjelmistokehittäjä on henkilö, josta huokuu ylpeys ja usko omaan ammattiin. Henkilö joka tuntee alansa menneisyyden ja muovaa sen tulevaisuutta.

Jos Paulig vielä joskus tekee uuden mainoksen, toivon että sen tähtenä on 2000-luvun käsityöläinen, ohjelmistokehittäjä.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

 • Jukka Aakukla

  Laitoin vinkin Pauligille.

 • Kissu

  Mä tulin jo vuosia sitten samaan johtopäätökseen, ohjelmistokehitys on käsityöläisammatti. Paitsi tunteet ja taito, myös luovuus ja laatu liittyy käsityöhön. Kuka tahansa voi alkaa virkkaamaan tai koodaamaan, mutta se että siitä syntyy jotain kaunista tai kaupallista on eri asia. Se ei ole mulle vielä selvinnyt, että onko tämä todellinen käsityöläisyystaito todellakin sisäsyntyistä vai voiko sitä oikeasti oppia ja millä mekanismilla sitä opitaan. Koskien kaikkia käsityötaitoja mukaan lukien ohjelmistokehitys. Mun tekemiä käsitöitä voi ihailla täällä: http://www.flickr.com/photos/kirsilaiho/sets/72157606523478739/

 • Jarkko Järvenpää

  Kiitoksia Jukka! Katsotaan onko Paulig ajan tasalla. Olisi mielenkiintoista nähdä kenet he valitsevat rooliin, jos toteuttavat mainoksen.

 • Jarkko Järvenpää

  Hei Kissu ja kiitos hyvästä esimerkistä.

  Varmasti aina molemmilla on merkitystä, sisäsyntyisyydellä ja harjoittelulla.

  Painottaisin kuitenkin harjoittelun merkitystä esimerkiksi tekemieni työhaastattelujen perusteella.

 • Miku

  Joku on tainnut lueskella Pragmatic Programmeria 😉

 • Jarkko Järvenpää

  Moi Miku. Täytyy tunnustaa, että ko. kirja ei ole tullut luettua. Tosin meidän asiantuntijoille se on tuttu kirja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *