Ari Kontiainen

Ari Kontiainen

Montako mobiilipalvelua tulee mieleen, jolla voit luotettavasti tunnistettuna hoitaa asioitasi ja nähdä omia tietojasi? Niin, onhan noita - vaikkapa pankkien sovellukset ja.... Oma riista.

Metsästäjät tuottavat käytännössä kaiken riistahallinnon ja -tutkimuksen tarvitseman riistatiedon, satoja tuhansia tiedonjyväsiä joka vuosi. Tietoa käytetään mm. riistakantojen arviointiin ja kestävän käytön mitoitukseen. Koska velvollisuudentunnosta, saati mielellään, erilaisia paperilomakkeita täyttävien aika on voittopuolisesti ohitse, joukkoistetun tiedonkeruun haaste ratkaistiin nykyteknologialla, yhdessä Vincitin kanssa.

Juuri siksi Oma riista -mobiilisovelluksesta löytyvät ne toiminnot, joissa mobiili on parhaimmillaan. Laite on henkilökohtainen ja aina mukana. Se tietää päivän, ajan ja paikan. Sen ja sovelluksemme mukana kulkevat niin metsästyskortti kuin luvatkin. Metsästäjä kirjaa sillä paikan päältä nopeasti ja luotettavasti talteen tietoja erilaisista tapahtumista, kuten riistahavainnoista ja saaliista. Eikä haittaa vaikka tapahtumapaikalla ei olisikaan mobiiliverkkoa, koska tieto siirtyy verkkopalveluun talteen, kun data taas kulkee.

Riistahallinnon kannalta lopputulos ei ole ollenkaan sama kuin ennen - se on aikaisempaa huomattavasti parempi. Palvelullamme kerätyn tiedon tarkkuus ja määrä ovat aikaisempaan verrattuna aivan toista luokkaa ja kerätty tieto hyödyttää suoraan myös tiedon tuottajaa, metsästäjää, seuraa tai luvansaajaa. Palvelun käyttö vähentää myös vapaaehtoiskentän ja riistahallinnon paperinpyöritystyötä henkilötyövuosilla, joka ikinen vuosi.

Kaiken tämän, ja tietenkin monta muuta isommalle ruudulle paremmin sopivaa toimintoa, voi tehdä kotona tietokoneen ääressä Oma riista -verkkopalvelulla. Mutta se onkin sitä ihan tavallista sähköistä asiointia.

Lisätietoja:
Ari Kontiainen
Suomen riistakeskus
ari.kontiainen@riista.fi

Linkit
- Oma riista -palvelu
- Oma riista -palvelun kehitysblogi

    Tykkäsitkö artikkelista?

    Anna pienet aplodit!

    Kommentit

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *