Brita Salminen

Brita Salminen

People lead, employee experience

brita.salminen@vincit.fi

LinkedIn

Vincitin vetovoimatekijöistä yksi voimakkaimmin tunnistettavista ja yleisemmin mainituista asioista ovat työntekijät itse. Ihmiset. Ei siis ole yhdentekevää kuinka sujuvasti kulttuuriimme solahdetaan. Miten meillä etäaikana varmistetaan, että uusi työntekijä pääsee osaksi yhteisöä? Entä miten meillä hoidetaan perehdytys etäaikana?

Meillä Vincitillä tehdään töitä parempaa huomista varten, jotta se ei pelottaisi. Ensimmäinen päivä uudessa työpaikassa ei toivottavasti ole pelottava, mutta varsin usein se on vähintäänkin jännittävä. Me people-ammattilaiset kohtaamme uuden työntekijän talossa usein ensimmäisten joukossa ja vastaamme perehdytyksen onnistumisessa monista jopa koko työsuhteen läpi vaikuttavista voimista.

Sanotaan, että ihmiset eivät välttämättä muista mitä teit, mutta muistavat kyllä miten sait heidät tuntemaan. Etäaika ei tee tähän poikkeusta, vaan nostaa esiin erityisesti sen, kuinka hyvin ankkalammelle uidaan ja kuinka yhteenkuuluvuuden tunteesta huolehditaan. Tietokoneen ruudun kautta tapahtuva kommunikointi asettaa omat haasteensa, mutta lähtökohtaisesti lämmin ja ystävällinen vastaanotto ei vaadi kuitenkaan ihmeitä. Hymyllä huolet hälvenevät ja aloitustunnelmia tiedustelemalla murtaa jään kylmemmälläkin kelillä.

Perehdytyspyörää ei tarvinnut keksiä uudelleen

Paikkariippumaton etätyö lisää tuen tarvetta entisestään ja alkuun ankanpoikasiin ollaan yhteydessä tiheämmin. Vincitillä jokainen uusi työntekijä saa oman people-henkilön, joka on hänen apunaan ja tukenaan koko työsuhteen ajan. People tavataan ensimmäisen kerran työsopimuksen tekohetkellä ja tunne siitä, että asiat sujuvat ja olet taloon tervetullut on tärkeä, tapahtui allekirjoitus sitten paikan päällä toimistolla tai etänä.

Etäaika pakotti meitä miettimään asioita uusiksi, mutta onneksi monen asian kohdalla totesimme myös asioiden muokkaantuvan vallitseviin olosuhteisiin varsin mukavasti, kuten esimerkiksi perehdytystrellon, joka oli käytössämme jo ennen varsinaista kotitoimistokautta. Olimme mahdollistaneet etätyöskentelyn jo paljon ennen kuin siihen siirryttiin olosuhteiden pakosta. Trellon virtuaaliset perehdytysstepit seuraavat loogisesti toisiaan ja sähköpostiin sujahtaa säännöllisin välein lisää luettavaa ja tehtäviä, jotka avittavat alkuun pääsyä.

Työkavereista tukea

Alkuun kysymysmerkkien määrä ilmassa saattaa olla melkoinen, mutta omalta buddyltä, Vincitillä pidempään työskenneeltä työkaverilta on mahdollista kysyä asioista ja tavata esimerkiksi etänä tai livenä lounastellen. Suomalaiset sosialisoivat tunnetusti kahvikupposen äärellä luontevimmin, joten erilaiset uusien etäkahvi- ja esittäytymishetket helpottavat muihin tutustumista ja tarjoilevat tarvittua vertaistukea. Samaan aikaan aloittaneiden ryhmät kokoontuvat säännöllisesti ja teemat, joista keskustellaan vaihtelevat tapaamisittain.

Vincitillä on tarjolla yhteisiä etälounasteluita, esittäytymisbrunsseja sekä liuta yrityksen kehittämiseen liittyvää toimintaa. Näistä voi valita kiinnostavimmat aina tarpeen ja oman kalenterin mukaan. Kaikkea yhteistä kivaa on kokeiltu levyraadista lähtien. Villimmät visiot ovat vieneet pilkille, pelailemaan pictionaryä ja pubivisaan.

Ihminen tarvitsee yhteyttä toisiin ihmisiin. Perehdytyksen onnistuminen ei ole poteroitumista, vaan yhteyksien luomista. Kysellään kuulumisia ja kahvitellaan edelleen. Itseäni etäpalaverissa lämmittää erityisesti nähdä oman solun, eli toimipisteen, kaulaliinalla koristeltu kotitoimisto ja Vincit-kuppi verkon kautta. 

Katso avoimet työpaikat

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!