Pasi Kovanen

Pasi Kovanen

Software with Passion.

Maista omaa lääkettä -kirjoituksessa suosittelin, että ohjelmistotalojen työntekijöiden tulee käyttää omia tuotteitaan aina kun mahdollista. Usein kuitenkin toteutetaan palveluita, joita ohjelmistoalalla toimivissa yrityksissä ei voida hyödyntää.

Innovation Games -kirjassa esitellään Oppipoika (The Apprentice) -niminen idea, jota voidaan käyttää myös ohjelmistojen jatkokehittämisessä.

Kun ohjelma on tuotannossa viettää ohjelmistotalon työntekijä asiakasyrityksessä muutaman päivän oppipoikana oikeissa työtehtävissä joissa joutuu hyödyntämään tuotetta. Näin hän saa korvaamatonta tietoa siitä miten ohjelmistoa käytetään tositoimissa ja kuinka sitä voisi kehittää paremmaksi.

Toki on runsaasti ohjelmistoja joissa tällainen menettely ei ole esimerkiksi lainsäädännöllisistä syistä mahdollista. Nörtti ei voi toimia kirurgina, lentäjänä tai tuomarina.

Useilla aloilla on kuitenkin helppoa kokea asiakkaan tuska jo parin päivän työharjoittelussa. Nörtti voi hallita varastoa, päivittää tuotetietoja tai myydä junalippuja.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

  • cole

    Tää olisi varmaan sellaista, jota konsultinkin pitäisi tehdä, ennen kuin kertoo miten yrityksen tulee muuttua ja mihin panostaa :).

  • cole

    … ja toki myös muutoksen jälkeen istua paikalla ja katsoa, kuinka sekaisin sain paketin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *