Mikko Viitala

Mikko Viitala

Software Developer

mikko.viitala@vincit.fi

LinkedIn

Millaista on työarki, kun työn tekeminen on sovittu täysin paikkariippumattomaksi? Aloitin Vincitillä syksyllä 2020 ensimmäisten joukossa uudenlaisella 100 % etätyösopimuksella. Tässä artikkelissa avaan ajatuksiani ja kokemuksiani ohjelmistokehittäjän arjesta, jossa etänä työskenteleminen oli paras mahdollinen vaihtoehto.

Vuosi 2020 oli erikoinen, mutta monella tapaa otollinen erilaisten etätyömallien kokeiluun. Vincitillä etäily oli monille jo ennestään tuttua, mutta koronan vauhdittamana oli syntynyt ajatus tarjota uudenlaista työsopimusta, jonka puitteissa paikkariippumaton työ olisi pääasiallinen tapa tehdä työtä.

Tuttua, mutta silti uudenlaista etää

Aloitin Vincitillä etätyösopimuksella ensimmäisten joukossa syksyllä 2020. Päädyin Vincitille, kun siellä työskentelevä entinen kollegani vinkkasi minusta ja osaamisestani Vincitin rekrytiimille. Tuosta vinkistä ei mennyt montaa viikkoa yleisten ja teknisten haastatteluiden kautta siihen, että nimi oli papereissa.

Työskentelen Vincitillä ohjelmistokehittäjänä. Kokemusta löytyy useamman vuoden ajalta mm. mobiili- ja web-kehityksestä eri toimialoille, mutta tällä hetkellä pääpaino hommissa on metsätoimialan paikkatiedossa sekä Windows kehityksessä .NET teknologioilla. Jokaiseen päivään kuuluu myös suunnittelutehtäviä ja tiivistä kommunikointia asiakkaan ja muun tiimin kanssa.

Vaikka etätyöskentely oli itselleni jo tuttua, oli se aiemmin ollut huomattavasti rajatumpaa. Nyt tilanne on toinen.

Työtä lokaatiosta riippumatta

Vincitin etätyösopimus on tehty erityisesti henkilöille, jotka työskentelevät kaukana Vincitin toimistoilta. Käytännössä henkilö voi työskennellä missä ikinä haluaakaan, pohjoisen tuntureiden lakeuksilla tai vaikka eteläisimmästä ulkosaaristosta käsin. Valinta työpisteen sijainnille on vapaa ja tämä pätee myös tulevaisuudessa, vaikka olosuhteet koronan myötä muuttuisivatkin. Vaatimuksena 100 % etätyölle on riittävä senioriteetti ja edellytykset itsenäiseen projektityöskentelyyn myös pidemmällä aikajänteellä.

Omalla kohdallani muutto esimerkiksi Tampereelle tai pääkaupunkiseudulle ei ollut mahdollinen, sillä elämäni on jo rakentunut toisaalle. Töiden tulo omalle kotipaikkakunnalle olikin ainut vaihtoehto ja siihen nykyinen etätyösopimus oli paras ratkaisu.

Työarkeni on hyvin vakiintunut ja rutiinit ovat läsnä. Kotitoimisto löytyy 1900-luvun alkupuolella rakennetusta omakotitalosta. Työt olen rajannut kotitoimiston seinien sisään ja ne alkavat ja päättyvät huoneen ovella. Työhuoneeni on varusteltu Vincitin työsuhde-etujen mukaisesti. Näihin kuuluvat vapaavalintaiset laitteet ja muut työvälineet, kuten sähköpöytä. Lisäksi jokaisella meidän työntekijällä on käytössään pieni sisustusbudjetti, jonka puitteissa voi laittaa työpisteen omaan silmään sopivaksi.

Päiviäni rytmittävät lounaan lisäksi etäkahvit työkavereiden kanssa. Tämä on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi päästä sisälle työyhteisöön ja tutustua ihmisiin. Kollegoihin olen päässyt tutustumaan myös osallistumalla Vincitin omiin harrasteryhmiin.

Entäs ne plussat ja miinukset?

Kokemukset etätyösopimuksesta ovat olleet pääasiallisesti hyviä puolin ja toisin. Kuitenkin alkumatkan kuoppiakin tuli kohdattua ensimmäisten viikkojen aikana. Työn aloittamisen yhteydessä oli paljon asioita, joihin kaipasin vastauksia. Kun toista ihmistä ei ollut konkreettisesti vierellä, vastauksen saaminen vaati itseltäni enemmän työtä. Apuna oli kuitenkin People-henkilö, joka osasi aina ohjata tilanteessa eteenpäin. Lisäksi perehdytyksen tukena oli kattava Trello-taulu, josta näin mitä ensimmäisten viikkojen aikana tapahtuu ja mitä kaikkea tulee muistaa tehdä missäkin kohtaa.

Sen sijaan paikkariippumattoman työn plussana on ollut työn yhteensovittaminen muun elämän kanssa. Etätyöskentely antaa vapautta, mutta samalla se myös lisää vastuuta omasta tekemisestä. Työmatkani on minimaalinen ja lapsiperheessä arjen järjestelyt onnistuvat joustavasti. Kotitoimistolla työnteko sujuu ilman keskeytyksiä, joita toimistotiloissa voi tulla paljonkin.

Kenelle sitten 100 % etätyöskentely sopii? Oman kokemukseni mukaan todennäköisesti parhaiten henkilöille, jotka eivät kaipaa kuhinaa ja toimistoympäristöä tekemiselle. Jos yritykseen ei ole iskostunut työntekijöitä vahtivaa kyttäämiskulttuuria, niin lopulta on ihan sama missä sitä istuu töitään tekemässä. En näe miksei tämä voisi sopia kenelle tahansa.

Kiinnostaisiko työ Vincitillä? Paina alla olevasta nappulasta ja pääset näkemään avoimet paikkamme.

Katso avoimet työpaikat

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!