Jarkko Järvenpää

Jarkko Järvenpää

Chief Sales Officer

jarkko.jarvenpaa@vincit.fi
+358 40 722 9656

TwitterLinkedIn

Projekteja arvioidaan usein miestyökuukausissa niin omasta kuin asiakkaidenkin halusta. Kun arvio on käsissä, tehdään jakolasku. Työmääräarvio jaettuna tiimin koolla kertoo aikataulun. Ainoana muuttujana toimii kehittäjien lukumäärä. Taipumuksena on, että matkan varrella sitä halutaan kasvattaa. Scope on laajentunut, ollaan myöhässä, halutaan tuote nopeammin markkinoille jne.

Valitettavasti tämä kaava ei vain toimi. Siitä on kirjoitettu kirjakin. IBM:llä OS/360:n kehitystä johtanut Fred Brooks koki tämän omakohtaisesti ja kirjoitti kokemuksistaan kirjan The Mythical Man-Month: Essays on Software Engineering.

Todellisuudessa tiimin koon kasvattaminen usein vain hidastaa projektia tietyn pisteen jälkeen. Ja oman kokemuksen perusteella se piste tulee vastaan hyvin nopeasti.

Brooks tarjoaa kirjassaan myös ratkaisuja tähän ongelmaan. Niistä radikaalein, mutta kenties nopeiten toteutettavissa on eliminointi. Älä kehitä ohjelmistoa alun alkaenkaan.

Toiminnallisuuden karsiminen ja yksinkertaistaminen ovat kuitenkin usein eniten arvoa kasvattavia tapoja nopeuttaa projektia ja parantaa onnistumismahdollisuuksia. Helppoa sekään tietysti ei ole, vaan vaatii ongelman uudelleen asettelua, valintoja ja luopumista.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *