Jarkko Järvenpää

Jarkko Järvenpää

Chief Sales Officer

jarkko.jarvenpaa@vincit.fi
+358 40 722 9656

TwitterLinkedIn

Ohjelmistokehityksen ostaja tavoittelee usein osaamista, nopeutta tai muuttuvia kustannuksia. Kaikkia olisi tietysti kiva saada, mutta harvoin käy näin onnekkaasti. Ostajan kannattaa siis priorisoida omat motivaation lähteensä ja ilmaista ne myös mahdollisille toimittajille. Tällöin myös tarjoukset vastaavat todennäköisemmin ostajan odotuksia. Samalla kannattaa miettiä mistä on valmis tinkimään. Parhaimpia asiantuntijoita kun joutuu esimerkiksi usein hetken odottamaan.

Sopimus- tai tarjousvaiheessa kannattaa myös huomioida tärkeimmät asiat prioriteettien kannalta. Jos haet osaamista kannattaa vaatia tietoa tekijöistä ja heidän taustoistaan, tavata tiimiä ja varmistua heidän osaamisestaan. Vastaavasti jos haet nopeutta niin aloitusaikataulu, ramp-up suunnitelma ja viivästyssakko tai porkkana nopeasta toimituksesta ovat asiat joihin sinun kannattaa keskittyä.

Tiedon avulla myös toimittajat osaavat etsiä parempia ratkaisuja asiakkaan tarpeisiin, kun tiedetään mikä asiakkaalle on tärkeintä. Eikä asiakkaan kannata huolehtia siitä, etteikö muita tekijöitä huomioitaisi.  Hyvä toimittaja kyllä etsii parhaimpia kokonaisvaihtoehtoja kilpailukykynsä varmistamiseksi. Sano siis reilusti mikä on tärkein asia sinulle.

Oma lukunsa on vielä alempien kustannusten metsästys, mutta jätetään sen käsittely toiseen kirjoitukseen.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *