Jarkko Järvenpää

Jarkko Järvenpää

Chief Sales Officer

jarkko.jarvenpaa@vincit.fi
+358 40 722 9656

TwitterLinkedIn

Lauantaina oli kansainvälinen epäonnistumisen päivä. Viime aikoina olemmekin saaneet lukea aika monista epäonnistumisista etenkin julkisissa IT-hankkeissa. Keskustelu on kuitenkin poikkeuksetta keskittynyt itse virheisiin ja niiden hekumointiin. Aika harvoin on ollut tarjolla tietoa epäonnistumiseen vaikuttaneista syistä. Tuntuu, että kehitystä hankkeiden suunnittelussa ja toteutuksessa ei tapahdu.

Ystäväni Miika Peltola ja Tuuti Piippo ovat kirjoittaneet kirjan Kantapään kautta. Kirjassa kerrotaan tunnettujen suomalaisten epäonnistumisista ja niistä opituista asioista. Erityisesti yksi tarina jäi kirjasta mieleeni. Oulun yliopistollisen sairaalan johtava kirurgi Heikki Wiik on kehittänyt käytännön nimeltä mokaperjantai. Aina perjantaisin sairaalan kirurgit kokoontuvat auditorioon katsomaan videolta pieleen menneitä leikkauksia. Tuloksena hoitovirheiden määrä on laskenut huomattavasti ja sairaalasta on tullut suosittu työnantaja.

Ehkä IT-ala tarvitsisi Mobile Mondayn lisäksi Mokamaanantain, jossa epäonnistuneista hankkeista opittuja asioita voisi käydä läpi rakentavassa hengessä. Ainakin sinun kannattaa ottaa selville miten oma toimittajasi oppii systemaattisesti virheistään.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *