Antti Jaakkonen

Antti Jaakkonen

Kirjoittaja on Sp-Henkivakuutuksen kehityspäällikkö jonka intohimona laadukkaat, käytettävät, hyvännäköiset ja ennen kaikkea käyttäjää palvelevat vakuutusjärjestelmät. Näistä ja muistakin asioista voit vaihtaa kanssani mielipiteitä esimerkiksi LinkedInissä tai soittamalla +358 50 551 6100.

Unohdetaan tekniikka, teknologiat, menetelmät ja mallit – ostaja olettaa niiden olevan kunnossa. Mielestäni ensimmäinen todellinen mittari ohjelmiston ostopäätöstä ajatellen on ensivaikutelma. Ensivaikutelma luo pohjan päätöksenteolle ja sävyn kaikelle tulevalla kanssakäymiselle. Mutta mikä tekee ensivaikutelman?

Loistavan ensivaikutelman rakentavat ja luovat ihmiset. Kaikki mitä voidaan paperilla rakentaa, voi olla ainoastaan niin hyvää kuin ihmiset jotka sen toteuttavat ovat. Jos toimittajan ihmiset ovat osaavia, innostuneita, uskovat asiaansa, ovat valmiita sitoutumaan ja tyytyväisiä. Väitän että suurella todennäköisyydellä minustakin on tuleva tyytyväinen asiakkaana.

Ostamisen kannalta hyvä foorumi ensivaikutelman muodostamiselle on tarjouspyynnön esittely. Eihän kukaan enää tänä päivänä päästä maailmalle kasvottomia tarjouspyyntöjä, eihän? Millaisia asioita minä ostajana arvostan tässä tilaisuudessa?

-Tuo tilaisuuteen myyjän(ien) lisäksi myös kaavailemasi toteutustiimin avainhenkilöt. Ostajana luotaan löytyykö tekijöiltä samanlainen usko ja palo asiaan kuin myyjältä? Sekä minkälainen yhteensopivuus ostajan ja toimittajan tulevalla projektiryhmällä tulee olemaan.

-Kuuntele asiakasta ja pureudu asiakkaan esittämään ongelmaan syvemmälle kysymyksin. Sparraa asiakkaan kanssa parhaiden eväiden löytämiseksi ratkaisuehdotuksen työstämiseksi. Ei asiakaskaan aina tarkalleen tiedä mitä haluaa ja mikä on mahdollista.

Minä ostajana siis haluan löytää sellaiset ihmiset jotka ovat valmiita laittamaan itsensä täysin peliin päästäkseen tekemään ratkaisua ongelmaani. Ihmiset joiden ei tarvitse pukeutua ”menetelmäjargonin” viittaan vaan joista huokuu: ”Me osaamme tämän, tämä on mitä me teemme ja mitä me olemme”. Ihmiset jotka uskaltavat myöntää, että tulevaisuus on ainoastaan epävarma, ongelmia varmasti tulee mutta ne ratkaistaan eikä se ole jotain mitä tulisi pelätä. Ihmiset jotka jakavat samat arvot kanssasi, ihmiset jotka tavoittelevat samoja asioita kanssasi, ihmiset joiden kanssa tunnet tulevasi toimeen, myös huomenna.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *