Pasi Kovanen

Pasi Kovanen

Software with Passion.

Ainakin armeijan käyneet tunnistavat varmasti lusikkahaarukan eli luhan, tuon kahden ruokailuvälineen yhdistelmän jolla onnistuu kohtuullisesti sekä kiinteän että nestemäisen ruoan nauttiminen.

Ohjelmistotuotannon luhat ovat työkaluja ja ohjelmointikieliä, jotka soveltuvat lähes kaikkien ongelmien ratkaisuun, mutta ovat harvoin paras ratkaisu ongelmaan.

Luhien lisäksi softakehityksestä löytyy vastineita kalaveitselle ja syömäpuikolle - erikoistuneita välineitä, jotka soveltuvat erinomaisesti käyttötarkoitukseensa. Toisaalta esimerkiksi hernekeiton nauttiminen puikoilla ei ole miellyttävä kokemus.

Sopivien työkalujen valinta on erittäin tärkeää, mutta sopivuuden arviointi ei ole helppoa. Tekninen soveltuvuus on vain yksi kriteeri. Vaikka puikoilla riisin syöminen onnistuukin kätevästi, eivät kaikki osaa puikkoja käyttää. Liian eksoottisten työkalujen valinta voi lisäksi kostautua myöhemmin esimerkiksi teknologian hallitsevien henkilöiden puutteena työmarkkinoilla.

Ohjelmistoalaa tuntemattoman kannattaa turvautua kolmannen osapuolen arvioon teknologioita päätettäessä, mutta alla muutamia vinkkejä valintaa helpottamaan:

  • Jos teknologiavalintoihin liittyy epävarmuutta, prototyyppiohjelman toteuttaminen ehdolla olevilla välineillä on oiva tapa varmistua niiden soveltuvuudesta.
  • Toimittajan aiempi kokemus samojen työkalujen käytöstä vastaavan kaltaisissa projekteissa on luonnollisesti suuri plussa.
  • Jos et ole softa-alan ammattilainen mutta ehdotetut ohjelmointikielet kuulostavat tutuilta, ovat ne suurella todennäköisyydellä luhia ja siten turvallisia - joskaan eivät välttämättä tehokkaimpia - valintoja tulevaisuutta ajatellen.
  • Valintaa helpottaa myös jos useammassa tarjouksessa on ehdotettu samojen työkalujen käyttämistä.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *