Toni Vanhala

Toni Vanhala

Toni programs in Clojure for fun and profit. He has Ph.D.

Järjestimme viime torstaina vincitläisten lapsille oman koodikoulun. Toistakymmentä innokasta ohjelmoijaa käskytti ankkoja, jotka seikkailivat tietokoneen ruudulla ja ihan elävänä luokkahuoneessa. Lapsilla oli selvästi hauskaa, ja niin oli myös meillä aikuisilla.

Ankka odottaa koululaisten käskyjä

Me Vincitillä kehitämme ohjelmistoja, mutta kaikki ovat päivittäin jollain tavalla tekemisissä koodin kanssa. Ohjelmointi on myös ajattelun opettelua; koodaaja oppii purkamaan ongelman pienempiin osiin, ja ajattelemaan loogisesti. Ohjelmointi on nykyisin yleissivistystä, joka auttaa ymmärtämään yhteiskuntaa ja ratkomaan moderneja ongelmia. Ohjelmointi onkin tulossa peruskouluihin jo ensi vuonna, ja lapsia kannustetaan ohjelmoimaan mm. Hello Ruby -kirjalla.

Koulussa pääsi myös kurkkaamaan virtuaalimaailmoja

Koulussa pääsi kurkkaamaan myös virtuaalimaailmoja

Tilaisuuden lopuksi eräs 4-vuotias poika halusi kertoa, että "minusta tulee isona koodari". Muistan kuinka innostunut itse olin tuon pojan ikäisenä, kun kopioin ensimmäiset ohjelmani tietokonelehdestä. 7-vuotiaana ohjelmoin jo ensimmäisen itsesuunnitellun pelini. Joku voi siis löytää koodaamisesta oman lahjakkuutensa ja kutsumuksensa. Kaikille ei tietenkään ohjelmoinnista tule uraa, mutta siitä voi ainakin saada onnistumisen riemua ja samalla oppia hyödyllisiä taitoja. Tätä voi tulla testaamaan Vincitin koodikouluun!

Vincitin kaikille avoin ja ilmainen 4-9-vuotiaiden koodikoulu järjestetään Tampereella 19.10. klo 17:30. Ilmoittaudu tästä linkistä (Päivitys 28.9. klo 14:20, paikat on jo "myyty" loppuun!): https://www.eventbrite.co.uk/e/vincitin-koodikoulu-tickets-18550307469

Muita koodikouluja löydät sivulta www.koodikoulu.fi

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *