Brita Salminen

Brita Salminen

Brita Salminen Henkilöstöasiantuntija, valmentaja, hyvinvoinnin ja työnilon puolestapuhuja

Essi kävelee Vincitin ovista sisään innokkaan jälkikasvunsa kanssa. Ankkajuna sujahtaa ohi ankkatalojen ja voimistelurenkaat viuhuvat vauhdikkaasti edestakaisin. Toimistolta kuuluu iloisia leikin ääniä, pienten jalkojen töminää ja touhua. Käynnissä on lasten kesäkerho!

Kesäkerho järjestettiin tänä kesänä toista kertaa Vincitin työntekijöiden 6–10-vuotiaille lapsille helpottamaan koulujen kesälomien hoitojärjestelyjä. Kahdessa osassa järjestettyyn kuukauden mittaiseen kerhoon osallistui yhteensä 25 lasta Tampereella ja 9 lasta Turussa. Lapset saapuivat toimistolle arkiaamuisin kahdeksalta ja lähtivät vanhempien mukana takaisin kotiin neljältä.

Tukea työelämän eri tarpeisiin

Perheellisten arjen helpottamisen lisäksi Vincitillä  tuetaan monipuolisesti työntekijöiden erilaisia tarpeita

- Tiesin etukäteen, että Vincit on palkittu useaan otteeseen parhaana työpaikkana, mutta silti tämä on ylittänyt kyllä kaikki odotukset, ohjaajana toiminut Matti Luoma-Lammi kertoo. 

-Kyllä, resurssi, tilat, ruuat ja kaikki. Me pystyttiin luomaan tänne ihan oma kotoinen paikkamme. Työyhteisö täällä on tosi kiva kanssa, vaikka tekevätkin ihan eri hommia kuin me. Ja lapset rakastavat noita ankkoja! Viivi Länsmans komppaa kesäkollegaansa.

Kesäkerhoa Tampereella vetivät toisen vuoden varhaiskasvatuksen opiskelija Matti Luoma-Lammi ja varhaiskasvatuksen kandidaatti Viivi Länsmans.

Koodaamista, vesisotaa ja metsäretkiä

-Kesäkerhossa on pelattu vesisotaa, käyty uimassa, tehty metsäretkiä, pidetty kioskia ja vierailtu torilla ostoksilla, kertoo kesäkerholainen Topias Salminen (10v.), joka haluaa myös isona Vincitille töihin.

-Meille kerrottiin koodaamisesta ja Vincitin toteuttamasta Hesburger-sovelluksesta, jonka innoittamana syötiin viimeisenä päivänä hampurilaisia ja ranskalaisia.

Jussi Suojanen Hesburger-projektista kävi kertomassa lapsille työstään ohjelmistosuunnittelijana.

 

Kerhosta kivoja kokemuksia

Vincitin työntekijöiltä on tullut paljon positiivista palautetta kesäkerhosta ja kaikki käytännön järjestelyt saatiin toimimaan hyvin ja joustaen aina puolin ja toisin. Ensi vuoden uusintaa on jo toivottu. Lapset toivat paitsi iloa ja eloa toimistolle, he pääsivät myös näkemään vanhempiensa arjen ja työpaikan läheltä, mikä sinänsä on jo arvokasta.

-Tämä on perheille varmasti asia, jota ei oikein voi rahassa mitata. On varmasti vanhemmille huolettomampaa, kun voi nähdä lapsiaan siinä ohimennen päivän aikana, eikä tarvitse iltaan järjestää niin paljon aktiviteettia, Matti juttelee ja rohkaisee muitakin yrityksiä kokeilemaan, vaikka viikoksi tai pariksi, jos ei heti halua kuukautta kerhoilla. Kiitos Vincitille ja oikein hyvää syksyn jatkoa kaikille!

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *