Jarkko Järvenpää

Jarkko Järvenpää

Chief Sales Officer

jarkko.jarvenpaa@vincit.fi
+358 40 722 9656

TwitterLinkedIn

Innokas ohjelmistotalomme Vincit on mukana TIVIT Oy:n Cloud Software projektissa. Projektin viimeisimmässä kvartaalikatselmoinnissa osallistuin keskusteluun, jossa puitiin tulisiko käyttöliittymästä tai käyttäjäkokemuksesta vastaavien suunnittelijoiden olla osa muuta kehitystiimiä vai oma tiiminsä.

Keskustelu toi elävästi mieleeni tunnetun agile bloggaajan Kelly Watersin esityksen Agile Business konferenssissa lokakuussa 2010. Kelly kertoi muutoksesta, jonka hän oli toteuttanut IPC Medialla, joka on Britannia suurin aikakauslehtien julkaisija.

Tullessaan taloon Kelly sai vastaan melko tulehtuneen organisaation, joka muodostui funktionaalisista tiimeistä. Oli käyttöliittymätiimi, kehitystiimi, testaustiimi, tuotantotiimi jne. Ongelmien ilmetessä syy oli aina edellisessä tiimissä. Uutta projektia tehdessä jokainen tiimi vuorollaan heitti tuotoksensa siilon reunan yli ja pesi kätensä. Organisaatio oli ikään kuin rakennettu vesiputousmallin mukaiseksi ja jokainen projekti kärsi omistajuuden puutteesta.

Kelly muutti organisaatiota tuotelähtöiseksi. Jokaiseen tiimiin tuli käyttöliittymäsuunnittelijoita, kehittäjiä, testaajia jne. ja jokaisella tiimillä oli omat tuotteensa. Seurauksena projekteille syntyi selkeä omistajuus ja tulokset olivat hätkähdyttäviä.

Paras tapa tehdä tai ostaa ohjelmistokehitystä on teettää se tiimillä, joka pystyy ottamaan – ja ottaa -omistajuuden projektistasi.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *