kuuttia

kuuttia

Hei!

Tervetuloa Vincitin kesätyöntekijöiden blogiin! Toteutamme projektissamme ulkoilu- ja liikuntareittipalvelun, joka tulee helpottamaan erilaisten liikuntamahdollisuuksien löytämistä Pirkanmaan alueella (lisää aiheesta blogin Mikä? -osiosta).

Tiimi - Breakpoint Dancers

Anssi Kuutti

Anssi työskentelee Vincitillä devaajana ja tiiminvetäjänä. Hänen tiiminsä on keskittynyt ketteriin web-projekteihin ja Anssi vetääkin tällä hetkellä useaa projektia start-up-yrityksille. Teknologianäkökulmasta Anssi on eniten innostunut web frontend -teknologioista, responsiivisesta designista ja mobiilista webistä.

Lasse Liehu

Lasse on opiskellut ohjelmistotekniikkaa kolme vuotta Tampereen teknilliseltä yliopistolla. Hänellä on eniten kokemusta C++-kehityksestä, mutta myös web-kehitys kiinnostaa. Koodaamisen vastapainoksi hän suomentaa aktiivisesti avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, keskittyen erityisesti kaikkeen KDE:n tekemään.

Janne Koski

Jannella on takana neljä vuotta tietojenkäsittelytieteen opintoja Turun yliopistossa. Hän on tehnyt pelinkehitystä harrastuksena lähinnä Unityllä. Myös muita ohjelmistoprojekteja on tullut tehtyä.

Aleksi Grön

Aleksi opiskelee ohjelmistotekniikkaa Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa. Hänellä on työkokemusta mm. pelinkehityksestä ja työskentelee usein omien peliprototyyppiensä parissa. Aleksi on kiinnostunut myös nykyaikaisten, intuitiivisten käyttöliittymien suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Tommi Leinamo

Tommi on opiskellut Tampereen teknillisessä yliopistossa viisi vuotta, pääaineenaan ohjelmistotuotanto. Kokemusta hänellä on erityisesti C++-kehityksestä ja työpöytäympäristöjen ohjelmistoista, mutta myös web-kehitys on tuttua muun muassa sivuaineiden ansiosta. Ohjelmistokehityksessä Tommia kiinnostavat erityisesti pelinkehitys - josta hänellä on myös työkokemusta viime kesältä - sekä mobiiliympäristöt.

Kesäankka

Kesäankka toimii työläisten henkisenä tukena ja turvana.

Kesäankka

Kesäankka

Mitä tähän mennessä on tapahtunut?

Ensimmäinen viikko alkoi vaihtelevan sekavissa tunnelmissa. Aleksi ja Janne olivat vasta edellisenä viikonloppuna selvinneet muutosta Tampereelle, joten heille koko kaupunki oli vielä hieman vieras. Pian kuitenkin Hervannan kaupunginosa paljastui mukavaksi miljööksi, jossa lähes kaikki palvelut ovat lähellä.

Ensimmäinen työpäivä vierähti tutustuessa työympäristöön, uusiin työtovereihin ja Vincitin käytäntöihin. Myös loppuviikko sisälsi paljon uusien asioiden opettelua tai kertausta: Vincitin workflow tuli tutuksi Git- ja Gerrit-koulutusten myötä, ja projektiin valittuja työkaluja päästiin ihmettelemään alustavien kokeilujen avulla. Myös tuotteen konseptointia saatiin aloitettua.

Eka konseptointi

Eka konseptointi

Torstaina lähdimme kesäprojektiporukan kesken viettämään iltaa Ratinan rantaan. Ilta avattiin oluilla Hullussa Porossa, josta kuitenkin siirryttiin varsin pian inhimillisemmän auringonpaisteen toivossa Hookin terassille. Suuri osa illasta vierähtikin Hookissa hyvän ruoan, juoman ja seuran parissa.

Syömisten jälkeen pistäydyimme pikaisesti ravintola 931:ssä pelaamassa muutaman kierroksen lautapelejä. Illan päätteeksi palasimme Hervantaan, jossa Git-kouluttajamme Jannen bändi Kaarnekorpi valmistautui valloittamaan Varjobaarin.

Kaarnekorpi

Kaarnekorpi

Toisella viikolla projektissa päästiinkin jo kunnolla vauhtiin. Palvelun prototyypin kehitystä aloitettiin, ja samalla tietysti jatkettiin konseptointia. Erityisen haastavan projektista on tähän mennessä tehnyt konkreettisen asiakkaan puute, joten omaan ideointiin on pitänyt panostaa melko paljon. Tulevien viikkojen aikana palvelun kehitystyö jatkunee suotuisasti.

Hyvää kesän alkua kaikille!

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *