Tiina Ratilainen

Tiina Ratilainen

Passionate Storyteller

tiina.ratilainen@vincit.fi

TwitterLinkedIn

Vuosi 2020 alkaa olla paketissa. Ennen joululomille ponkaisua pistimme Google Analyticsin syyniin ja kokosimme yhteen vuoden 2020 luetuimmat artikkelit. Blogissa oli nimittäin vilkasta, tekstejä julkaistiin vuoden aikana yhteensä 42 kappaletta. Tsekkaa alta, menikö joku luetuimmista ohi ja nappaa välilehdelle talteen vaikka lomalukemiseksi. Leppoisaa joulua ja välipäiviä, ja palataan jälleen ensi vuonna uusien artikkeleiden kera. 

Työyhteisön johtaminen ja kehittäminen

Vincitin sisäisen koulutusorganisaation Univincityn toimintaan ja työssäoppimiseen Vincitillä pureutuva blogiartikkeli oli vuonna 2020 julkaistuista blogiartikkeleista luetuin. Eivätkä aiheesta kertovat blogitekstit vain yhteen jääneet. Univincityn rehtori Essi Isohanni on avannut blogisarjan niin ikään suosituissa jatko-osissa tarkemmin koulutusorganisaatiomme toimintatapoja sekä jakanut vinkkejä tunnistamistamme osaamisen kehittämisen parhaista käytännöistä.

Työyhteisön johtamiseen ja kehittämiseen liittyen lukijoita kiinnostivat lisäksi näkemyksemme ihmislähtöisestä johtamisesta sekä Vincitin perehdytyskäytännöt. Perehdytyksestä kertovassa artikkelissa People Specialistimme Krista Forsström antaa tärppejä myös etäajan perehdytykseen. Neljäntenä tästä aihepiiristä erottui monialaisia tiimejä käsittelevä artikkeli.

Univincity tukee työssäoppimista
Psst! Artikkelin lopusta pääset lukemaan blogisarjan suositut jatko-osat.
Ihmislähtöinen johtaminen just nyt. 2020.
Timanttinen työntekijäkokemus osa 1: uuden työntekijän ensiaskeleet ja perehdytys
Monialainen tiimi näkee monta kertaa pidemmälle

Ohjelmistokehitys ja mobiili

Hyvin toimivat verkko- ja mobiilipalvelut ovat olleet yrityksille ja organisaatioille tänä vuonna tärkeämpiä kuin koskaan – jopa elinehto.

Verkopalveluiden kehittämisen saralla lukijoita kiinnosti erityisesti artikkeli, joka käsittelee digitaalisten hankkeiden toteuttamista ketteriä kehitysmenetelmiä hyödyntämällä sekä ohjelmistoprojektien jatkuvuuden hallintaan pureutuva teksti. Mobiilipalveluiden osalta mobiilimaksaminen oli yksi vuoden kuumista perunoista ja myös vinkit mobiilisovelluksen markkinointiin kiinnostivat.

Ketterä kehittäminen – miten ja miksi?
Vahingossa liiketoimintakriittiseksi
Neljä tapaa toteuttaa mobiilimaksaminen sovelluksessa
Mobiilisovelluksen markkinointi – älä unohda tehdä!

Psst! Onko organisaatiollanne mobiilisovellus vasta suunnitteilla? Kokosimme yksiin kansiin kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mobiilisovellusten ostamiseta. Lataa opas täältä.

Data

Data ja siihen liittyvät termit olivat pinnalla myös vuonnaa 2020. Eivätkä suotta. Niinhän sitä sanotaan, että sitä saa mitä mittaa. Data Scientistimme Hissu Hyvärinen pureksi trenditermit blogiin selkeälle suomen kielelle.

Data-analytiikka, tekoäly ja koneoppiminen – trenditermit suomeksi

Psst 2! Tästäkin aiheesta meiltä löytyy opas. Jos datan tehokkaampi hyödyntäminen on organisaatiossasi tapetilla, lataa ilmainen opas täältä.

Muotoilu

Syyskuussa päättyi saavutettavuuslain toinen siirtymäaika, ja saavutettavuus oli teemana luonnollisesti tapetilla pitkin vuotta. Myös meidän suosituimpien blogitekstien joukkoon nousi designerimme Ellinoora Ikäheimon saavutettavuutta käsittelevä artikkeli. Tämän lisäksi lukijoita kiinnosti muotoilun saralla aritikkeli, johon design-tiimimme kokosi vastaukset kymmeneen meille yleisimmin esitettyyn kysymykseen digitaalisten palveluiden ja tuotteiden muotoilusta.

Miksi saavutettavuus pitäisi huomioida jokaisessa kehitysprojektissa
Digitaalisen palvelun ja tuotteen muotoilu – 10 yleisintä kysymystä

Mitä vuonna 2021?

Yllä olevat teemat ja aihepiirit tulevat olemaan ajankohtaisia varmasti myös tulevana vuonna, mutta mikä muu puhuttaa vuonna 2021? Julkaisemme tammikuun alussa katsauksen, jossa asiantuntijamme kertovat, mikä trendaa ja mihin kannattaa panostaa digitaalisten palveluiden muotoilun ja kehityksen, liiketoiminnan ja ihmisten johtamisen sekä rekrytoinnin saralla vuonna 2021. Pysy siis kuulolla ja pistä meidät seurantaan somessa tai tilaa uutiskirjeemme footterista ja tiedät, kun katsauksemme ilmestyy.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!