Monelle oma vedenkulutuksen määrä tulee yleensä yllätyksenä: suomalainen kerrostaloasuja kuluttaa vettä keskimäärin 155 litraa päivässä. Muuttamalla omia käyttötottumuksia on mahdollisuus vähentää vedenkulutustaan merkittävästi ja näin edistää vastuullisempaa veden- ja energiankulutusta. Toteutimme yhteistyössä Verton kanssa huoneistokohtaiseen Verto-vedenmittausjärjestelmään kuuluvaa VertoLive-palvelua. Digitaalinen palvelu on tuonut käyttäjilleen säästöjä, joilla on merkitystä.

30 %
Kotitalouksissa enemmän vedensäästöä
20 milj. €
Verto-kodit säästävät yht. vesilaskutuksessaan
10 %
Kotitalouksissa energiankulutus vähentynyt

Haaste

Vastuullisempaa veden- ja energiankulutusta

Energiansäästössä vedenkulutuksen vähentämisellä on suuri rooli. Motivan mukaan suomalainen kerrostaloasuja kuluttaa vettä keskimäärin 155 litraa päivässä, joka on noin 56 000 litraa vuodessa. Kaksi kolmasosaa tästä on kylmää vettä ja yksi kolmasosa lämmintä vettä. Veden lämmitys vie noin 30 % taloyhtiöiden lämmitysenergiasta. Jokaisella suomalaisella on omia käyttötottumuksia muuttamalla mahdollisuus vähentää vedenkulutustaan merkittävästi ilman, että elämänlaatu siitä kärsii.

Suomen johtava vedenkulutustiedon asiantuntija Verto on jo 35 vuoden ajan mahdollistanut vedenkulutuksen vähentämisen digitaalisen palvelun avulla. Verto-vedenmittausjärjestelmä auttaa käyttäjiään helpommin ja ajantasaisemmin kiinnittämään huomiota omaan vedenkulutukseensa ja siten muuttamaan kulutustottumuksiaan tehokkaasti. Verton vedenkulutusdata kertoo, että reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta ja kulutuksen mukainen laskutus auttavat saamaan säästöä aikaan.

Toteutus

Huoneistokohtainen digitaalinen palvelu

Yhteistyömme Verconin kanssa on jatkunut jo yli 10 vuotta. Viimeisimmässä isommassa julkaisussa lähdimme toteuttamaan huoneistokohtaiseen Verto-vedenmittausjärjestelmään kuuluvaa VertoLive-palvelua. Palvelun avulla vedenkulutustieto voidaan tuoda taloyhtiöiden ja huoneistonäytön sekä VertoMobilen kautta asukkaiden tietoisuuteen, mikä mahdollistaa vastuullisen veden- ja energiankulutuksen. Vedenkulutuksen seuraamisen ja vesilaskutuksen helppous luovat mitattavaa lisäarvoa asiakkaille.

VertoLive-palvelun tavoitteena oli luoda Verto-vedenmittausjärjestelmälle uniikkia kilpailuetua, tukea myyntiä sekä mahdollistaa kasvava ja kannattava liiketoiminta. Vincitin ja Verton yhteistyön aikana VertoLive-palvelua on kehitetty ajan tasaisilla ja uusimmilla tekniikoilla. Samalla pystytty varmistamaan yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus ja luotettavuus sekä vastaamaan digitalisaation haasteisiin myös tulevaisuudessa.

Tulokset

Säästöä, jolla on merkitystä

Huoneistokohtaisen vedenmittausjärjestelmän ja VertoLive sekä VertoMobile-palveluiden avulla Verto-järjestelmä on tuonut käyttäjilleen merkittäviä hyötyjä. Verto-kodeissa vedensäästö on ollut 30 %, minkä seurauksena energian kulutus on vähentynyt jopa 10 % keskikulutukseen verrattuna. Vuositasolla Verto-kodit säästävät yhteensä 20 000 000 euroa vesilaskutuksessaan. VertoLiven kehitystyö nostaa Verto-vedenmittausjärjestelmän kehittämisen mahdollisuudet korkealle tasolle, ja uudet ominaisuudet tekevät palvelusta entistä helpomman ja monipuolisemman käyttää. Yhteistyömme jatkuu ja tällä hetkellä toiminnassa panostamme tekoälyn rakentamiseen ja datan tehokkaampaan hyödyntämiseen.

Toiminnassa huomioidaan Vincitin ilmastoystävällistä Planet Centric Design -ajattelumallia.

 

 

Yhteistyö Vincitin kanssa on toiminut loistavasti. Vincit ylläpitää, kehittää ja reagoi VertoLiven käytettävyyteen proaktiivisesti, jolloin Verto voi keskittyä asiakkuuksiensa sujuvaan palveluun. Olemme tehneet pitkään yhteistyötä ja se toimii sujuvana ja joustavana kumppanuutena.

Tomi Arola Teknologiajohtaja / Verto

ASIAKAS

VertoNordic Oy

VertoNordic Oy myy ja valmistaa laadukkaita huoneistokohtaisia vedenmittausjärjestelmiä yli 35 vuoden kokemuksella. Yhtiöstä on kasvanut johtava huoneistokohtaisen vedenmittaustiedon palvelutoimittaja, jolla on jo satojatuhansia tyytyväisiä asiakkaita ympäri Suomea.

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Joonakselle tai paina alla olevaa nappulaa.

Joonas Leiro

Account Director

joonas.leiro@vincit.fi
+358 50 369 4129
LinkedIn
Seuraavaksi Metso