Superoperator halusi tarjota kuluttajille uudenlaisen autopesukonseptin. Vincit valikoitui kumppaniksi ja olemme jo vuodesta 2013 lähtien suunnitelleet ja kehittäneet Superoperatorin digitaalista autopesulapalvelua. Suomessa onnistuneen  lanseerauksen jälkeen palvelusta on kehitetty teknologia-alusta, joka on 10 autopesulatoimijan käytössä kolmella eri mantereella.

100 %
käyttökokemus mobiilissa
10
lisensoitua pesulaketjua maailmanlaajuisesti
3
mantereella käytössä

Haaste

Autopesuloiden Netflix

Juhlapesun tarina alkoi Kuopiosta, kun Erkki Aminoff päätti mullistaa autopesulabisneksen. Perinteisesti autopesulan myynti tapahtuu paikan päällä polettien ja maksuautomaattien avulla. Yhteistyön tavoitteena oli viedä koko asiakaspolku mobiilin.

Toteutus

Digitalisoitu autopesula 24/7

Superoperator-järjestelmän ominaisuuksiin kuuluu kyky tunnistaa auton rekisterikilpi ja näin ollen myös palvelun käyttäjä. Kilventunnistustekniikka on ainutlaatuinen: aluksi hyödynsimme kaupallista tunnistusjärjestelmää, mutta sen käytössä kohdatut ongelmat saivat meidät lopulta rakentamaan vaaditun tunnistustekniikan itse.

Tekninen toteutus

Sovellus ohjaa käyttäjää koko autopesuprosessin ajan. Ensin käyttäjä valitsee haluamansa pesuohjelman ja maksaa pesun, jonka jälkeen hän voi seurata jäljellä olevaa pesuaikaa sovelluksesta.

Laajaan projektiin kuului räätälöidyt iOS ja Android sovellukset sekä kaksi verkkopohjaista hallintapaneelia. Taustalle olemme kehittäneet joukon palveluita, mm. maksujen käsittelyn, automaattisen rekisterikilven tunnistuksen, liiketoiminta-analytiikan, laitevalvonnan, asiakastilaukset, kampanjakupongit ja lahjakortit.

 

Tulokset

Kulut minimissä ja myyntiä ajasta riippumatta

Yhteistyön tuloksena syntyi täysin automatisoitu ja 100% mobiilipohjainen palvelu kiinteällä kuukausi- tai vuosiveloituksella. Reaaliaikaisen datan avulla pesulayrittäjät ovat pystyneet analysoimaan ja segmentoimaan asiakkaitaan ja kohdistamaan myynti- ja markkinointiresurssinsa tehokkaammin, esimerkiksi ajoittamalla tarjouksia ruuhka-ajan ulkopuolelle ja kampanjoita niille päiville, jolloin asiakkaat ovat muutenkin tien päällä.

Suomessa onnistuneen  lanseerauksen jälkeen palvelusta kehitettiin teknologia-alusta, joka on nykyään 10 autopesulatoimijan käytössä kolmella mantereella.

Tällä hetkellä järjestelmässä on lähes 600 autopesulaa Yhdysvalloissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Tšekissä, Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Verkkoon yhdistetyt pesulakamerat lukevat vuosittain yhteensä miljoonia rekisterikilpiä. Mobiilisovelluksilla on yhteensä yli 250 000 aktiivista käyttäjää.

Vincit on kasvanut kanssamme ja onnistunut tarjoamaan asiantuntevaa palvelua kaikkiin tarpeisiimme aina pesulaitteiston hallinnasta kuvantunnistukseen saakka. Tähtäämme maailman suurimmaksi autopesulaketjuksi ja samalla aiomme tuoda markkinoille muitakin ajoneuvopalveluja. Vincit on ollut osa menestystarinaamme ja tulee olemaan sitä myös jatkossa.

Erkki Aminoff Toimitusjohtaja / Superoperator

Asiakas

Superoperator

Superoperator on laiteriippumaton järjestelmätoimittaja, jonka ratkaisulla mikä tahansa analoginen autopesula voidaan päivittää digitaalisesti toimivaksi palveluksi. Superoperatorin teknologia on käytössä jo kolmella mantereella: Euroopan lisäksi Yhdysvalloissa ja Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa. superoperator.com

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Anssille tai paina alla olevaa nappulaa.

Anssi Kuutti

Director, Talent & Delivery

anssi.kuutti@vincit.fi
+358 50 530 7938
LinkedIn
Seuraavaksi LeakLook