Olympiakomitean Suomisport-palvelu on kansallinen urheilun digialusta, joka helpottaa niin yksittäisten liikkujien kuin seurojen ja lajiliittojenkin arkea. Suomisport pitää liikkeessä jo yli puolta miljoonaa suomalaista, ja mukana olevien seurojen ja liittojen määrä kasvaa vauhdilla.

Liiketoimintamuotoilu

Kokonaisratkaisun suunnittelu ja toteutus

Ylläpito ja jatkuvat palvelut

Palvelumuotoilu

Urheilun palvelut sähköisiksi digitalisaation avulla

Suomen Olympiakomitea halusi luoda modernin digitaalisen palvelun helpottamaan urheilun arkea. Tavoitteena oli digitalisaation avulla poistaa turhaa byrokratiaa, jotta toimijat voisivat paperitöiden sijaan keskittyä olennaiseen: lasten, nuorten ja aikuisten liikuttamiseen. Suomisportista haluttiin luoda valtakunnallinen urheilun palvelukanava, joka tuo tarvittavat palvelut maksuista ilmoittautumiseen vaikkapa urheilukentän laidalle.

Seurojen asiantuntemus kohtaa Vincitin digiosaamisen

Suomisport on täysin käyttäjien tarpeisiin räätälöity ratkaisu, joka sisältää omat palvelunsa sekä lajiliitoille että urheiluseuroille. Näiden kautta palvellaan myös yksittäisiä liikunnan harrastajia ja heidän vanhempiaan. Suurta kokonaisuutta on rakennettu osio kerrallaan usean vuoden ajan, ja rakennuspalikoina ovat toimineet seurojen ja liittojen asiantuntemus sekä Vincitin vankka digiosaaminen. Vincit on toiminut paitsi projektin toteuttajana, myös strategisena kumppanina, ja auttanut hahmottamaan digitalisaation mahdollisuuksia.

Liittotason palveluvalikoimaan kuuluvat esimerkiksi lisenssituotteiden ja vakuutusten myynti ja tapahtumahallinnan palvelut. Seurojen palvelukokonaisuus helpottaa liikkujien ja liikuttajien päivittäistä tekemistä monin tavoin. Ilmoittautumiset treeneihin ja muihin tapahtumiin sekä viestintätyökalut ja osanottajien seuranta löytyvät kätevästi yhden palvelun alta, ja automaatio tarjoaa helpotusta raportointiin ja opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukihakuun. Suoraviivaisen maksupalveluintegraation avulla harrastus- ja jäsenmaksujen mobiilimaksaminen on helppoa ja nopeaa, ja paperilaskutuksen poistuminen säästää myös seurojen aikaa merkittävästi. Palvelu mahdollistaa myös integraatiot taloushallinnon järjestelmiin, mikä parantaa seuratyön laatua ja edesauttaa hyvien hallintokäytäntöjen leviämistä.

Sujuvia palveluita liikkujille, ikkuna toimintaan liikuttajille

Suomisportin myötä Olympiakomitealla on käytössään uudenlainen, reaaliaikainen ikkuna suomalaiseen urheilutoimintaan, ja todenmukainen data auttaa myös seuroja pysymään kartalla oman toimintansa kokonaiskuvasta. Sähköisen asioinnin ja itsepalveluasteen nousun myötä seurat voivat keskittää resurssejaan olennaiseen, mikä on näkynyt nopeasti arjessa: ajan ja kustannusten säästäminen oli jo lähtökohtaisesti yksi palvelun tavoitteista, mutta erityisesti ajansäästön mittaluokka on yllättänyt monet. Urheiluseuran voi jopa nykyään perustaa kokonaan digitaalisesti.

Liikkujilta ja heidän vanhemmiltaan kiitosta saavat erityisesti toimivat digipalvelut, kuten helppo mobiilimaksaminen ja -ilmoittautuminen. Koko perheen liikunta-asiat on nyt mahdollista hoitaa yhden palvelun sisällä.

Suomisportia on rakennettu alusta asti hyvällä ja positiivisella energialla, ja olemme yhdessä kokeneet tekemämme työn merkitykselliseksi. Vincitin innostunut ja osaava tiimi kokee sydämen asiakseen sen, että saavat olla tekemässä työtä urheilun eteen, ja asiakkaana voimme luottaa siihen, että hommat hoituvat ja mahdollisiin ongelmiin reagoidaan nopeasti.

Hanna Hiilamo Palvelupäällikkö / Suomisport

Asiakas

Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa Olympiakomitea rakentaa liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen.

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Petrille tai paina alla olevaa nappulaa.

Petri Suhonen

Chief Business Officer, Digital

petri.suhonen@vincit.fi
+358 44 758 2313
LinkedInTwitter
Seuraavaksi Palveluiden ja tuotteiden muotoilu