Verkkokaupasta on tullut nopeasti myös yksi perinteisten kivijalkamyymälöiden menestystekijä. Monen reagoidessa pakon edessä, Puuilo käänsi kurssinsa ennakoiden ja viritti järjestelmänsä nykykuluttajien tarpeisiin. Uudistuksen myötä verkko-ostamisen suosio kiihtyi ja otti ison roolin yhtiön vahvassa kasvussa.

Ennakkoluuloton muutos palkitsi

Kun vähittäiskaupat ovat taistelleet olemassa olostaan viimeisen vuosikymmenen, on Puuilo yltänyt samaan aikaan yli 20 prosentin vuotuiseen kasvuun. Yrityksen ote digitalisaatioon onkin ollut ennakkoluulotonta ja tehdyt toimenpiteet hyvä esimerkki vastavirtaan uimisesta. Ennen vahvana ja perinteisenä kivijalkaketjuna tunnettu yritys on sisäistänyt verkkokaupan merkityksen erinomaisesti, ja suhtautunut palvelujen kehittämiseen proaktiivisesti.

Tuotetietojen hallinta jiiriin

Puuilossa havaittiin, että monimuotoistuneet tarpeet edellyttivät tuotehallintajärjestelmään liittyvien prosessien ajantasaistamista. Kumppaniksi projektiin valittiin Vincit, jolla oli laajaa kokemusta skaalautuvien ohjelmistojen ja tietojärjestelmien rakentamisesta.

Vincitin kanssa tehty yhteistyö keskittyi pääosin tuotetietojen hallinnan kehitystyöhön, jossa tekninen ratkaisu uudistettiin ja tuotetietomallia kehitettiin tukemaan paremmin asiakkaiden lisääntyviä tiedontarpeita. Näin muodostunut uusi kokonaisuus saatiin nostettua tasolle, joka mahdollistaa verkkokaupan roolin ja toiminnan vahvistamisen entisestään.

Hyvällä synergialla kohti uutta

Vincitin rooli ei missään projektin vaiheessa rajoittunut pelkkään konsultointiin tai teknisen ratkaisun tarjoamiseen, vaan kehitystyötä tehtiin Puuilon kanssa aidosti yhdessä. Molemmissa yrityksissä uskotaankin aitoihin kumppanuuksiin ja pitkäjänteisen tekemisen tuomaan lisäarvoon. Siksi myös mainiosti alkanut työ tuotehallintajärjestelmän – ja sen myötä koko Puuilon liiketoiminnan – kehittämiseksi jatkuu yhdessä.

Vincit tuntee tuotehallintaan liittyvät prosessit, tarpeet ja ratkaisut – sekä sen, mitä tämän päivän liike-elämä niiltä edellyttää. Voin suositella Vincitiä kumppaniksi tuotehallinnan ja siihen liittyvien asioiden kehittämiseen.

Juha Parviainen CIO / Puuilo

Asiakas

Puuilo

Vuonna 1982 perustettu Puuilo aloitti toimintansa kuudella vanhalla linja-autolla, jotka kiersivät ympäri Suomea kylien ja kaupunkien toreilla pienrautatavaraa myyden. Tänä päivänä Puuilo on yksi johtavista tavarataloketjuista Suomessa. Vahvasti kasvavalla yhtiöllä on jo yli 30 tavarataloa sekä verkkokauppa.

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Jussille tai paina alla olevaa nappulaa.

Jussi Korhonen

Head of PXM

jussi.korhonen@vincit.fi
+358 44 561 8952
LinkedIn
Seuraavaksi Verkkopalvelut ja e-commerce