Maailman johtava teollisuusalan toimija Metso vie eteenpäin modernia elämäntapaa tuottamalla innovaatioita ja kestävää tuottavuutta asiakkailleen. Toteutimme Metsolle asiakaslähtöisesti suunnitellun digitaalisen Metso Metrics -palvelun yrityksen kiviainesasiakkaille. Uusi palvelu auttaa kiviainesasiakkaita parantamaan tuotannon tehokkuutta, kannattavuutta ja minimoimaan laitteisiin liittyviä riskejä. Metso Metrics on otettu käyttöön niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

HAASTE

Oikea tieto oikeaan aikaan

Menestyäkseen tulevaisuudessa yritysten on osattava hyödyntää dataa monipuolisesti ja tuottaa sen pohjalta uudenlaisia toimintamalleja, palveluja ja liiketoimintaa. Näiden lähtökohtien pohjalta Metso halusi lähteä luomaan uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja kiviainesasiakkailleen. Tavoitteeksi asetettiin innovatiivinen palvelu, jonka avulla käyttäjät voisivat saavuttaa tehokkuutta tuotannossa energiatehokkaasti ja turvallisesti.

 

TOTEUTUS

Enemmän kuin vaan dataa

Metson kiviainesasiakkaille toteutettiin pilvipohjainen ja kehittynyttä analytiikkaa hyödyntävä digitaalinen Metso Metrics -palvelua, jonka avulla yritykset voivat hoitaa kivenmurskainten etäseurannan paikasta riippumatta. Lisäksi palveluun tuotiin ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät saavat näkyviin tiedon kivimurskaiten tuotantomääristä ja laitteistojen käyttötunneista. Palvelu tarjoaa keskitettyä dataa, joka auttaa yrityksiä optimoimaan koneiden toiminnan tehostamisessa, huoltojen ennakoinnissa ja etätuen antamisessa. 

 

TULOKSET

Säästöjä työaikaan ja tehoja tuotantoon

Metso Metrics on käytössä ympäri Suomea ja palvelu on otettu käyttöön myös kansainvälisesti. Palvelun avulla yhteistyö Metson ja asiakasyritysten välillä on parantanut merkittävästi. Käyttäjille palvelu on tuonut selkeää lisäarvoa: yritysten rutiininomaiset työmaakäynnit ovat vähentyneet, laitteiden murskaustehot ovat kasvaneet ja raportointi murskaustyöstä on automatisoitunut. Lisäksi asiakasyritykset ovat pystyneet säästämään kuluja ennakoimalla laitteistojen huoltotarpeita. Metso Metrics kuuluu osana Metson elinkaaripalveluita. 

Käytössämme on ollut tiivis, asiantunteva ydintiimi, joka on keskittynyt täysin meidän projektiimme. Erityisesti olen arvostanut Vincitin joustavuutta. 

Janne Kytökari Global Director / Metso Oyj

ASIAKAS

Metso

Metso Oyj on maailman johtava prosessiteollisuusalan pörssiyritys. Sen asiakkaisiin kuuluvat kaivos-, kivenmurskaus-, öljy- ja kaasualoilla ja kierrätyksessä sekä paperi-, sellu- ja prosessiteollisuudessa toimivat yritykset. Yrityksen liikevaihto oli 3,2 miljardia vuonna 2018.

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Hannulle tai paina alla olevaa nappulaa.

Hannu Luoto

Business Development Director, Industry

hannu.luoto@vincit.fi
+358 40 564 4480
LinkedIn
Seuraavaksi Oral Hammaslääkärit