M2-Kodeilla tarpeita sähköiselle palvelukanavalle haarukoitiin ensin sisäisillä työpajoilla. Niissä pohdittiin muun muassa saapuvien palvelupyyntöjen tyyppejä ja määriä sekä palvelun sisältöä ja sijoittumista muiden asiointikanavien rinnalle. Johtotähtenä oli luoda M2-Kotien asukkaille sopiva palvelu, joka tukee myös Y-Säätiön toimintatavoitetta ja arvoja.
Tämän jälkeen tulimme mukaan kumppaniksi saattamaan konseptia valmiiksi ja kilpailutuskelpoiseksi toteuttajan etsintää varten. Tutkimme M2-Kotien sisäisiä prosesseja ja asiointipolkuja sekä määrittelimme palvelukokonaisuuden asiakkaan toiveiden sekä työntekijöiden ja asukkaiden haastatteluiden perusteella. Ideoista valittiin toivotuimmat ja olennaisimmat ensimmäiseen vaiheeseen, ja prototyypin perusteella tehtiin arvio projektin laajuudesta.
Asukasraadin palaute vahvisti kehityksen suuntaa
Palvelun toteutus kilpailutettiin erikseen, ja Vincitin nosti joukon kärkeen ymmärrys M2-Kotien toiminnasta sekä halu olla mukana arjessa tutkimassa ja perehtymässä prosesseihin ja asukkaiden palvelemiseen. Projektissa hyödynnettiin laajasti Vincitin designereiden, data-analyytikoiden ja kehittäjien osaamista.
Kehitysvaihe eteni ketterästi sprinteissä ensimmäisen vaiheen suunnitelmien pohjalta. Ketterä työtapa auttoi vastaamaan matkan varrella tarkentuneisiin tavoitteisiin, kun ymmärrys tarpeista kasvoi ja asukkailta saatiin palautetta. Integraatiot taustajärjestelmiin laajoine tietomassoineen vaativat kehittäjiltä asiantuntemusta ja sitkeyttä.
OmaM2-palvelua testattiin kehittämisen aikana asukasraadilla, joka koottiin Y-Säätiön Uuras-työllistymispalvelun kautta. Palaute tuolloin oli suorastaan ylistävää, ja palvelun ensimmäinen versio on kerännyt sittemminkin kehuja sekä myös ideoita jatkokehitykselle.