Kouvolalaislähtöisen parvekelasivalmistaja Lumonin kurkottaessa yhä vahvemmin myös kansainvälisille markkinoille on kasvun kannattavuus pystyttävä paaluttamaan mahdollisimman tukevaksi. Tuotantolaitosten kunnossapidon osalta tämä tehdään ottamalla vaiheittain kaikkialla käyttöön VincitEAM.

Mutkat suoriksi kunnossapidon toiminnanohjauksessa

Lumon on kasvanut toimialallaan Suomen markkinajohtajaksi. Kansainvälinen kauppa niin Etelä-Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa on viime vuosina ollut vahvassa nousukiidossa, ja yrityksellä on jo kaikkiaan 12 ulkomaista tytäryhtiötä. Määrätietoinen tulevaisuuden rakentaminen on yksi yhtiön arvoista: kun Kouvolassa, Kempeleessä sekä Kanadassa sijaitsevien tuotantolaitosten lisäksi ensi vuonna on tarkoitus käynnistää neljäs tehdas Espanjassa, yhdeksi haasteeksi on noussut kunnossapidon järjestelmien ja käytäntöjen yhdenmukaistaminen. Tämä mahdollistaisi monta etua niin koulutusten, tehtaiden välisen yhteistyön kuin prosessien sujuvuuden suhteen.

Ylivoimainen käyttäjäkokemus on luonteva skaalata

VincitEAM on ollut jo käytössä Lumonilla – kaikilta osin parvekejulkisivu- ja terassituotteita valmistavassa Lumon Oy:ssä. Pohdittaessa eri vaihtoehtoja kaikkiin tuotantolaitoksiin skaalattavaksi tuotannonohjausjärjestelmäksi VincitEAM erottui selkeästi edukseen ylivoimaisen mobiilin käyttöliittymänsä ansiosta.

Käyttäjäystävällisyys painoi vaakakupissa erityisen paljon, sillä järjestelmä haluttiin valita ja toteuttaa nimenomaan niiden ihmisten ehdoilla, jotka sitä tulisivat käyttämään. Selkeä näkymä, helpot toiminnot ja muut arjen työtä helpottavat asiat ovat erityisen tärkeitä silloin, kun opetetaan ja ennen kaikkea motivoidaan ihmisiä uuden järjestelmän aktiivisiksi käyttäjiksi. VincitEAM ei myöskään aseta minkäänlaisia rajoituksia tulevaisuuden kasvulle: kaikki tarvittavat toiminnot ovat jo järjestelmässä sisällä, joten tästä eteenpäin kyse on oikeastaan vain siitä, että uusia tuotantolaitoksia ja kunnossapidon ammattilaisia liitetään käyttäjiksi mukaan.

Kasvun varaa kaikissa olosuhteissa

Parvekelasien suosio kasvaa voimakkaasti kaikkialla maailmassa, tuohan lasitettu parveke asuntoon aivan uudenlaista lisätilaa. Koronapandemiakin tuntuu vain kasvattaneen kysyntää: ihmiset ovat viettäneet entistä enemmän aikaa kotona. Niinpä 2021 on ollut Lumonille suorastaan ennätyksellinen kasvun vuosi.

Espanjan tehtaan käynnistyessä ensi vuonna kolme neljästä Lumonin tuotantolaitoksesta on VincitEAMin piirissä, Kanadan odottaessa seuraavana vuoroaan. Vaikka juuri tällä hetkellä yhtiö ei aktiivisesti haekaan ulkomailta uusia tehtaita, toiminnan laajentaminen ei ole ainakaan kunnossapidon ohjausjärjestelmästä kiinni. Kuten viimeiset vuodet ovat osoittaneet, koskaan ei voi tietää, millaisia mahdollisuuksia eteen tulee. Juuri siksi ikkunat on hyvä pitää auki joka suuntaan.

Jyrki Ekroth,
Kunnossapitopäällikkö,

Lumon Oy

”Kun järjestelmä tehdään kunnossapidon ihmisten ehdoilla, käyttäjäystävällisyys ratkaisee. VincitEAMin mobiilikäyttöliittymä osoittautui muihin vaihtoehtoihin nähden ylivoimaiseksi.

Käyttöönotto onnistui todella kivuttomasi. Projektin aikana kommunikointi Vincitin tiimin kanssa oli todella helppoa ja joustavaa. Tästä eteenpäin pystymme ottamaan mukaan uusia käyttäjiä ja tuotantolaitoksia aina tarpeen mukaan. Tarkoituksena on saada kaikki tuotantolaitoksemme vaiheittain VincitEAMin piiriin.”

Lumon yrityksenä

Lumon yhtiöt on parvekejulkisivu- ja terassituotteiden myyntiin, valmistukseen ja asennukseen keskittynyt kansainvälinen konserni, joka on merkittävä toimija Euroopan ja Pohjois-Amerikan parveke- ja terassimarkkinoilla. Yrityksen tärkeimmät vientimaat ovat Espanja, Ruotsi, Norja, Tanska, Saksa, Venäjä, Ranska, Sveitsi ja Kanada. Tuotantolaitokset sijaitsevat Kouvolassa, Kempeleessä ja Kanadassa. Lumon yhtiöihin Suomessa kuuluvat parveke- ja terassilasien tuotantoyhtiö Lumon Oy, myynnistä ja asennuksesta vastaava Lumon Suomi Oy sekä auringonsuojaverhojen valmistukseen, myyntiin ja asennukseen keskittynyt Suomen Visor Oy. Tuotevalikoima kattaa parvekelasit, lasiterassit, auringonsuojaverhot sekä erilaiset parvekejulkisivuratkaisut. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli n. 151 milj. euroa. Konsernissa työskentelee lähes 1500 henkilöä.

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Jannelle tai paina alla olevaa nappulaa.

Janne Hakala

Director, EAM & Service Business

janne.hakala@vincit.fi
+358 40 050 6760
LinkedIn
Seuraavaksi Sijoittajille