Ikaalisten Matkatoimisto on johtavia matkailualan yrityksiä Suomessa. Vincit valittiin uudistamaan yrityksen toiminnanohjausjärjestelmä ja modernisoimaan verkkokauppa. Menestyksekkäästi toteutetun ERP-järjestelmän uudistus paransi yrityksen toiminnan tehokkuutta ja verkkokauppa kasvatti myyntiä jopa 220%.

220%
Myynnin lisääntyminen verkon kautta
28%
Keskimääräisten ostosten kasvu
27%
Nuorten (18-34v.) osuus verkkovaraajista kasvoi

HAASTE

Reissuja räätälöidysti oman maun mukaan

Ikaalisten Matkatoimisto on perheyritys, joka on toiminut vuodesta 1991 lähtien. Yrityksen haasteeksi oli muodostunut vanha toiminnanohjausjärjestelmä, joka ei antanut riittävästi liiketoimintaa tukevaa dataa ja läpinäkyvyyttä liiketoimintaprosesseihin.

Yhteistyömme lähti käyntiin vuonna 2014 kattavan uudistyön merkeissä. Ikaalisten Matkatoimiston tavoitteena oli saada ketterämpiä toimintamalleja, saavuttaa liiketoimintaan tehokkuutta ja myyntiin kasvua. Asiakkailleen yritys halusi tarjota lisää vapautta ja mahdollisuuksia räätälöidä lomamatka suoraan verkkokaupassa jokaisen omien toiveiden mukaisesti valitsemalla mieleiset kulkuvälineet, majoitukset ja lisäpalvelut.

TOTEUTUS

Hyvillä lähtötiedoilla toteutukseen

Uudistustyö aloitettiin taustatutkimuksella, jonka aikana haluttiin ymmärtää olemassa olevaa toimintaa ja vastaavasti luoda uusi liiketoimintamalli ja -logiikka. Näiden perusteella voitiin arvioida millainen uusi verkkopalvelu asiakkaiden lomatarpeisiin tarvitaan ja miten se voidaan saavuttaa. Työn tuloksena yrityksen liiketoiminnan tärkeimmät osa-alueet saatiin yhdistettyä joustavasti ja yksittäisiä toimintoja pystyttiin automatisoimaan laajasti uuden ERP-järjestelmän avulla.

Toiminnanohjausjärjestelmän lisäksi Ikaalisten Matkatoimiston verkkokauppa uudistettiin asiakaslähtöisemmäksi. Modernisoinnin myötä kaikki verkkokaupan toiminta voidaan nykyään perustaa äärimmäisen tarkkaan optimointiin, analytiikan seurantaan ja A/B-testaamiseen. Kerätyn datan avulla yritys pystyy suunnittelemaan tarvittavat muutokset ja parannukset asiakkaiden ostopolkuun.

TULOKSET

Matkailualan menestyneimpiä yrityksiä

Kattavan uudistuksen myötä Ikaalisten Matkatoimiston verkkokaupan kävijämäärät nousivat merkittävästi ja asiakkailta kantautui kiitosta käyttöliittymän sujuvuudesta. Erinomainen tulos kertoo myös yhteistyön onnistumisesta: kovasta kilpailusta ja muuttuvasta toimintaympäristöstä huolimatta Ikaalisten Matkatoimisto on onnistunut nousemaan yhdeksi Suomen menestyneimmistä yrityksistä omalla toimialallaan.

Menestyksellinen yhteistyömme jatkuu ja olemme toteuttamassa verkkokaupan ja toiminnanohjausjärjestelmän jatkokehittämistä sekä uusien järjestelmäintegraatioiden toteuttamista myynnin vauhdittamiseksi.

Vincitin avoimuuden kulttuuri herättää suuren luottamuksen. Tekeminen on tuntunut aidolta kumppanuudelta. Minulle on tullut puheluita, joissa on pyydetty suosittelua, eikä se ole ollut vaikeata. Voin suositella Vincitiä täysillä!

Esa Talonen CEO / Ikaalisten Matkatoimisto

ASIAKAS

Ikaalisten Matkatoimisto

Ikaalisten Matkatoimisto on suomalainen perheyritys, joka vie joka vuosi ulkomaille yli 125.000 suomalaista. Yhtiön liikevaihto on 18,6 miljoonaa (2018) ja yhtiössä työskentelee noin 40 henkilöä. 

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Petrille tai paina alla olevaa nappulaa.

Petri Suhonen

Business Director, Vincit Digital

petri.suhonen@vincit.fi
+358 44 758 2313
LinkedInTwitter
Seuraavaksi Amer Sports