iCaren silmänpainemittarilla silmien kuntoa voi mitata ja seurata myös kotioloissa. Kun uusi laite tuotiin markkinoille, potilaiden tueksi haluttiin kehittää mahdollisimman mutkaton mobiilisovellus. Haastava projekti onnistui, ja nyt ratkaisu kerää kiitosta jopa ikäihmisiltä.

Konseptointi

Arkkitehtuuri

Käyttöliittymäsuunnittelu

Ohjelmistokehittäminen

Potilaan ja lääkärin yhteinen etu

iCare on käsikäyttöisten silmänpainemittareiden globaali markkinajohtaja. Yritys on tehnyt pitkään töitä mahdollistaakseen silmänpaineiden mittaamisen kotiloissa, ja sen myötä on muodostunut aivan uudenlainen tapa hoitaa ja tutkia silmäsairauksia.

Kotimittauksen ansiosta sairaalakäyntien tarve voidaan minimoida, mikä helpottaa merkittävästi sekä potilaiden arkea että lääkärien työtä. Kehitetty mobiilisovellus myös tukee ja rohkaisee kotona silmänpaineitaan mittaavia potilaita, joista suuri osa on ikäihmisiä. Sovelluksen avulla mittaustiedot voi lähettää helposti pilvipalveluun, jossa potilas ja lääkäri voivat tarkastella mittaushistoriaa yhdessä.

Ihmisten tarpeisiin, terveysteknologia-alan ehdoilla

Laaja kokemus vastaavista projekteista oli isossa roolissa, kun iCare valitsi Vincitin sovelluksen kehittäjäksi. Projektin alussa mietittiin tarkasti palvelun toimintaa ja keskeisiä vaatimuksia. Konseptointivaiheessa kantavaksi ajatukseksi nostettiin käyttäjälähtöisyys ja teknologiat valittiin sen mukaisesti. Lisäksi pohdittiin sitä, mikä motivoi potilaita, jotka eivät ole diginatiiveja eivätkä lähtökohtaisesti halua tehdä mittauksia itse.

Toisena isona haasteena olivat ohjelmistoon vaikuttavat terveysteknologia-alan erityisvaatimukset. Muun muassa maakohtaiset regulaatiot, kahdenkymmenen kieliversion tarve, lisenssisopimukset ja erilaiset viranomaisten hyväksynnät oli kaikki huomioitava suunnittelussa. Hyvällä yhteistyöllä monimutkainen kokonaisuus onnistuttiin kuitenkin rakentamaan selkeäksi palveluksi.

Sopeutettu projektinhallinta toimi

Mobiilisovelluksen runsas dokumentointi- ja testaustarve asettivat projektin riman korkealle. Vincit vastasi haasteeseen kiinnittymällä iCaren omaan kehitysprosessiin ja rakensi sen pohjalta mahdollisimman ketterän tavan palvelun toteuttamiseen. Projektin laatu puolestaan varmistettiin käyttämällä runsaasti aikaa testisuunnitteluun, testaukseen ja dokumentointiin. Lisäksi aktiiviset palvelun testaukset käynnistettiin jo konseptivaiheessa, jotta kehitystyön aikana voitiin luottaa oletusten sijaan aitoon asiakaspalautteeseen.

Helppo mitata, mutkaton lähettää

Uuden sovelluksen vastaanotto on ollut kauttaaltaan positiivista. Potilaat, vanhempi ikäpolvi mukaan lukien, ovat kehuneet helppokäyttöisyyttä ja ryhtyneet tekemään kotimittauksia sekä lähettämään tuloksia lääkäreille. Palvelu on osoittanut hyötynsä etenkin korona-aikana, kun lääkäriasemien kuormitus on ollut tavanomaista raskaampaa. Kotona tehtävät mittaukset ovat keventäneet terveydenhuollon ammattilaisten taakkaa sekä mahdollistaneet silmänpaineiden tärkeän säännöllisen seurannan.

Vincitin käyttäjälähtöinen ote näkyy projektimme lopputuloksessa. Tyylikäs sovellus on helppokäyttöinen, ja se on onnistunut kasvattamaan kotimittausten suosiota haastavassa kohderyhmässä. Kokonaisvaltainen palvelun kehittäminen jatkuu hyvässä yhteistyössä.

Vesa Hakkarainen R&D Manager / iCare Finland Oy

Asiakas

iCare Finland Oy

iCare Finland Oy on kimmoketonometriateknologian kehittäjä ja käsikäyttöisten silmänpainemittareiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Laitteita löytyy sekä ammattilais- että potilaskäyttöön. Icaren silmänpainemittarit ovat CE-merkittyjä ja ne on kehitetty ja valmistettu Suomessa ISO 13485 -laatujärjestelmän mukaisesti.

 

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Tomille tai Harrille tai paina alla olevaa nappulaa.

Tomi Majuri

Account Director

tomi.majuri@vincit.fi
+358 40 570 1894
LinkedIn

Harri Julmala

Account Director

harri.julmala@vincit.fi
+358 50 369 4031
LinkedIn
Seuraavaksi Mobiilisovellukset