Kansainvälisen ampumahiihtoliiton uusi digitaalinen ekosysteemi nostaa lajin fanien sitoutumisen aivan uudelle tasolle ja tarjoaa yhä parempia kaupallisia mahdollisuuksia. Toteutuksen keskiössä oli luoda yhteys faneihin sekä moderni ja personoitu käyttökokemus.

Fanien sitouttaminen muuttuvassa maailmassa

Immersiiviset ja interaktiiviset digitaaliset kokemukset ovat tulleet jäädäkseen myös urheiluviihteeseen, ja korona on nostanut näiden arvoa merkittävästi. Digitaalisuus oli pääroolissa, kun Kansainvälisen ampumahiihtoliitto ryhtyi toteuttamaan strategiaansa maksimoidakseen lajin maailmanlaajuisen potentiaalin. Liitto ryhtyi valitun linjan mukaisesti luomaan uutta digitaalista ekosysteemiä, joka veisi lajin uusien yleisöjen tietoisuuteen, kasvattaisi fanikantaa ja vahvistaisi sitoutumista modernilla, personoidulla käyttökokemuksellaan.

Räätälöity ekosysteemi auttaa kokemaan ampumahiihdon aivan uudella tavalla

Vincitin yksilöllinen lähestymistapa vakuutti Kansainvälisen ampumahiihtoliiton tiimin monipuolisella osaamisella ja innovatiivisilla kehitysmahdollisuuksilla. Huolehdimme uuden digitaalisen ekosysteemin suunnittelusta ja kehitystyöstä kokonaisuudessaan. Alusta rakennettiin Ionan alkuperäisen konseptityön mukaisesti. Pilvi-infrastruktuuri ja API-arkkitehtuuri varmistavat uuden ekosysteemin nykyaikaisuuden, skaalautuvuuden ja tietoturvan.

Yhteistyön aikana toteutettiin verkkosivusto biathlonworld.com sekä sovellus iOS- ja Android-laitteille. Yhdessä ne varmistavat saumattoman ja immersiivisen käyttökokemuksen ja vahvistavat lajin fanien sitoutumista kaikkialla maailmassa. Ampumahiihtokilpailuja voi seurata reaaliajassa mieleisillä laitteilla, ja kokemusta voi personoida valitsemalla omat suosikkiurheilijansa sekä seuraamalla heidän etenemistään kilpailussa. Kattava kisastatistiikka ja analyysit ovat saatavilla samalla alustalla. Faneilla on myös VIP-pääsy rajattuun sisältöön, kuten videoklippeihin ja eturivistä otettuihin valokuviin.

Alusta tarjoaa Kansainväliselle ampumahiihtoliitolle uusia tapoja tehostaa yhteydenpitoa faneihin. Markkinoinnin automaatio tarjoaa mahdollisuuden muodostaa erilaisia käyttäjäsegmenttejä ja kommunikoida push-ilmoituksilla ja sähköpostilla. Ampumahiihtoliiton tiimin jäsenillä on myös pääsy palvelun sisällä olevaan, yhdenmukaiseen fanien käyttäytymistä kuvaavaan ikkunaan, joka auttaa heitä tuntemaan lajia seuraavan yleisön paremmin sekä tunnistamaan erilaiset sisällöt ja sisältötyypit.

Parempi suhde faneihin luo arvoa

Uusi alusta yhdistää ampumahiihtofanit ympäri maailman saman ekosysteemin piiriin. Fanien sitouttamisen näkökulmasta tämä on merkittävä kehitysaskel irti perinteisestä lineaarisesta televisiolähetyksestä. Nyt faneilla on pääsy heille tärkeään ja personoituun sisältöön, joka on käytettävissä juuri oikeaan aikaan – vieläpä optimoituna kulloinkin käytetyn laitteen ja kanavan mukaisesti.

Uusi ekosysteemi tarjoaa erityisesti ampumahiihtoliitolle paremmat mahdollisuudet kehittää fanien kokemusta älykkäitä ja innovatiivisia palveluita hyödyntämällä. Kattava digitaalinen alusta luo aivan uudenlaisia kaupallisia mahdollisuuksia, lippujen ja fanituotteiden myynnistä personoituun mainontaan ja sponsorointimahdollisuuksiin asti.

Vincit jatkaa yhteistyötä Kansainvälisen ampumahiihtoliiton kanssa. Vastaamme jatkokehittämisestä, ekosysteemin parantamisesta sekä alustan ylläpidosta ja 24/7 tuesta Maailmancup-kauden ajan. Vincitin tiimi huolehtii, että palvelu tuo saumattoman kisakokemuksen jokaisen fanin ulottuville.

Olemme innoissamme yhteistyöstämme Vincitin kanssa – sekä sen aikaansaamasta mahdollisuudesta tuoda vahva personoitu digitaalinen kokemus faneillemme. Tällä yhteistyöllä otamme huikean askeleen niiden tavoitteiden saavuttamiseen, jotka olemme määritelleet strategisessa Target 26 -suunnitelmassamme innovoidaksemme tulevaisuuttamme ja yltääksemme yhä kauemmas.

Olle Dahlin, Puheenjohtaja, Kansainvälinen ampumahiihtoliitto

Asiakas

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto on ampumahiihdon kansainvälinen hallintoelin, joka on omistautunut lajin kehittämiseen ja sen suosion maailmanlaajuiseen edistämiseen. Liiton missiona on tukea, voimaannuttaa ja inspiroida ampumahiihtoperhettä kehittämään ja kasvattamaan lajia. Liitolla on 59 jäsenyhdistystä ympäri maailman, ja sen päämaja sijaitsee Salzburgissa, Itävallassa.

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Arille tai paina alla olevaa nappulaa.

Ari Minkkinen

Business Development Director

ari.minkkinen@vincit.fi
+358 44 530 5775
LinkedIn
Seuraavaksi Pilvialustat