G-Boatsin kehittämä NaviWheel-veneenhallintajärjestelmä tuotiin mobiiliin, jotta veneen ohjaus laituriin ja sieltä pois onnistuisi myös etänä. Poikkeukselliseen tarkkuuteen yltävä, aloittelijallekin helppokäyttöinen ohjausjärjestelmä mullistaa veneilyn ja satamissa toimimisen.

kuvassa NaviWheel-logo

Haaste

Helppoa toimimista etäohjauksen avulla

Veneen ohjaaminen satamassa on haastavaa ja tarkkaa puuhaa kokeneemmallekin veneilijälle. G-Boats halusi tehdä veneen ohjauksesta ennennäkemättömän helppoa, ja yksi askel kohti päämäärää oli mobiilisovellus, jonka toteuttamiseen tarvittiin osaava kumppani.

NaviWheel-hallintajärjestelmä on täysin digitaalinen järjestelmä, ja siksi oli luontevaa viedä se etäkäyttöön. Veneessä järjestelmää voidaan käyttää myös fyysisellä ohjaimella. Voiman tuottavat neljä vesisuihkua veneen äärikulmissa.

Toteutus

Kehitystä tiiviissä yhteistyössä ja aikataulun rajoissa

G-Boats suunnitteli itse NaviWheel-mobiilisovelluksen graafisen käyttöliittymän ja käyttäjäkokemuksen, ja Vincit piti huolen teknisestä toteutuksesta. Sovellus haluttiin julkaista sekä Androidille että iOS:lle, joten se tehtiin React Native -teknologialla kummallekin alustalle soveltuvaksi. Ensimmäisenä toteutettiin pilottisovellus, jonka testauksen jälkeen hiottiin tuotteistettu versio.

Aikataulu oli tiukka ja budjetti tarkasti määritelty, mutta pysyimme molempien rajoissa työn jäljestä tinkimättä. Tätä edisti saumaton yhteistyö, joka syntyi ennen kaikkea hyvästä kommunikaatiosta. Pystyimme kokemuksemme kautta tuomaan sovelluksen toteutukseen näkemystä sekä parhaita käytäntöjä. Asiakkaan oma digikyvykkyys kasvoi entisestään sparrauksen myötä.

Tulokset

Nappisuoritus visiosta tinkimättä

Sovelluksen toteutuksessa ei juuri jouduttu tekemään kompromisseja, ja lopputulos vastaa suunnitelmaa huomattavan hyvin. Tuloksena on mullistava mobiilisovellus veneen etäohjaukseen.

NaviWheel-sovellus on ennen kaikkea väline helpompaan ja turvallisempaan veneilyyn. Satamaan tulo ja sieltä lähtö onnistuu aloittelijaltakin, kun ohjaaminen on vaistomaista ja keskitetty yhteen yksinkertaiseen käyttöliittymään. Etäohjaus mahdollistaa myös esimerkiksi veneen kiinnittämisen tai trailerilta vesille laskemisen yhden henkilön voimin. Veneen siirtäminen laiturissa onnistuu kokonaan veneeseen nousematta. Yhteistyömme jatkuu G-Boatsin kanssa ja teemme jatkokehitystä sovelluksen parissa.

Sovellus meni melkein sukkana läpi, juuri missään ei tarvinnut oikoa. Kaikki, mitä halusimme tehdä, toteutui lähes sellaisenaan. Siitä kuuluu kiitos Vincitin tiimille. Prosessi ei ollut helppo ja edellytti meiltäkin paljon tekemistä, mutta kokemus oli erittäin hieno.

Paavo Pietola Founder, Head of Innovations and Design / G-Boats Oy

Asiakas

G-Boats

G-Boats on startup-yritys, joka luo kestävämpää, turvallisempaa ja älykkäämpää veneilykulttuuria. NaviWheel-veneenhallintajärjestelmä lanseerattiin vuonna 2020.

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Harrille tai paina alla olevaa nappulaa.

Harri Julmala

Account Director

harri.julmala@vincit.fi
+358 50 369 4031
LinkedIn
Seuraavaksi iCare