Referenssi Moovy Finnpark

Vaivaton pysäköinti on autoilijoiden ykköstoive. Finnpark lähti rohkeasti vastaamaan tähän toiveeseen ja uudistamaan pysäköinnin toimialaa. Lopputuloksena syntyi liiketoiminta-alusta, jossa operoidaan asiakaslähtöisesti toteutettua Moovy-pysäköintipalvelua. 

Haaste

Pitkiä jonoja ja suuria kustannuksia

Parkkihallien käyttämisen haasteet ovat tuttuja useille autoilijoille. Pysäköintilipukkeet hukkuvat tai vaurioituvat, talvella jäätyvät autojen ikkunat vaikeuttavat halleihin sisäänajoa ja massatapahtumien jälkeen kassoille syntyy pitkiä jonoja. Myös pysäköintioperaattoreille kassalaitteet ja pysäköintilipukkeet aiheuttavat paljon työtä ja kustannuksia.

Pysäköintihalleja ja -automaatteja operoiva Finnpark halusi tuoda paremman kokemuksen asiakkailleen. Myös kilpailijakentän muuttuminen loi paineita oman toiminnan kehittämiseen ja palveluiden kehittämiseen. Yritys päätti toteuttaa pysäköintipalveluiden alustan, johon kaikki alalla toimivat voivat liittyä valtakunnallisesti.

Toteutus

Alustatalouden tehokas hyödyntäminen

Digitaalisen palvelutuotannon liiketoimintamalliksi valittiin alustataloudesta tuttu liiketoimintamalli. Toteutuksen aikana haluttiin osallistaa käyttäjiä ja sidosryhmiä palvelun kehittämiseen, minkä seurauksena syntyi pysäköintipalvelun tuottajien ja autoilijoiden kohtauspaikka.

Autoilijoille yhteistyö näkyy Moovy-mobiilisovelluksen muodossa, joka helpottaa ja nopeuttaa autoilijoiden elämää. Moovyn avulla voi ajaa useimpiin Finnparkin parkkihalleihin ikkunaa avaamatta. Auto tunnistetaan rekisterikilven perusteella sisään- ja ulosajon yhteydessä, puomi aukeaa automaattisesti ja pysäköinti veloitetaan asiakkaan maksukortilta. Pysäköintihallien lisäksi Moovy hoitaa katupysäköinnin.

Toteutus

Alan ehdoton edelläkävijä

Sovellus on saanut autoilijoilta erittäin hyvää palautetta ja asiakkaat ovat erityisesti arvostaneet sovelluksen suoraviivaista ja helppoa käyttöönottoa. Moovyn ansiosta Finnpark on säilyttänyt asemansa alan edelläkävijänä ja se on käytössä useissa Suomen kaupungeissa sekä halli- että katupysäköinnissä. Helsingissä Moovy on jo käytössä P-Triplassa, jossa on 2 300 parkkipaikkaa, P-Töölössä, P-Autotalossa Kampissa ja useassa Pasilan pysäköintihallissa. Helsingin kadunvarsipysäköintiin Moovyn suunnitellaan tulevan vuoden 2020 aikana.

Palvelumuotoilusta vastasi Passi & Ripatti Oy.

Asiakas

Finnpark

Finnpark edistää sujuvaa kaupunkielämää moderneilla pysäköinti- ja toimitilaratkaisuilla. Yritys operoi pysäköintilaitoksia ympäri Suomen lisäten autoilijoiden mukavuutta mm. erilaisilla sähköisillä opastuspalveluilla, pysäköinnin ennakkovarauksilla ja mobiilimaksamisella.

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Petrille tai paina alla olevaa nappulaa.

Petri Suhonen

Director of Customer Relations

petri.suhonen@vincit.fi
+358 44 758 2313
LinkedInTwitter
Seuraavaksi UMA Workspace