Jätepuristimia ja -paalaimia valmistava Europress luo jätehuoltoon ja materiaalikierrätykseen ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kiertotaloutta. Vincit toimii Europressin kumppanina SMART-tuoteperheen jatkuvassa kehityksessä. SMART-palvelun ja koneoppivan älytekniikan avulla voidaan esimerkiksi optimoida ja ennustaa jätehuoltolaitteiden tyhjennysaikataulua, jolloin kustannuksia säästyy niin asiakkaalta kuin palveluntarjoajalta. Samalla pienenevät jätehuollon ympäristövaikutukset. 

Haaste

Uutta vauhtia älykkään palvelukokonaisuuden kehittämiseen

Europressin SMART on digitaalisten palveluiden kokonaisuus, joka tarjoaa näkymän jätehuoltolaitteiden tilaan tarjoamalla täsmällistä ja reaaliaikaista tietoa jätehuoltolaitteista.  Vuonna 2017 järjestelmän kehitys oli saatu hyvin käyntiin, mutta se vaati modernisointia. Alustan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen haluttiin lisää ketteryyttä ja hallittavuutta.

Europress etsi projektiin kokenutta ja näkemyksellistä kumppania, jonka kanssa rakentaa pitkäaikaista yhteistyötä. Toiveissa olivat myös ohjelmistokehityksen prosessien vahva hallinta ja parhaat käytännöt. Vincitin kulttuuri, ohjelmisto-osaaminen, ketterät menetelmät sekä referenssit saman kokoluokan asiakkaista vakuuttivat.

Toteutus

Tiiviissä tiimissä mukana osaajia laajalta rintamalta

SMART-projektin ykköstavoitteita olivat modernin skaalautuvan arkkitehtuurin suunnittelu sekä järjestelmän toteutus ja jatkokehitys. SMART-järjestelmää kehitetään yhtenäisessä tiimissä yli organisaatiorajojen, jolloin työnteko on sujuvaa ja mutkatonta.

Olemme tuoneet mukaan asiantuntijoita laajalla skaalalla aina tarpeen mukaan: SMART-järjestelmän kehityksestä vastaa kaksi full stack -kehittäjää, mutta kokonaisvaltaisessa kehittämisessä apuun on kutsuttu myös muun muassa data scientisteja, mobiilisovelluskehittäjiä, käyttöliittymäsuunnittelijoita sekä sulautettujen järjestelmien asiantuntijoita.

Tuotekehitystä käyttäjä ja ympäristö edellä

Jatkuvan kehityksen lisäksi olemme Europressin apuna erillisissä tuotekehityshankkeissa. Data-analyytikkojen ja sulautettujen järjestelmien asiantuntijoiden osaaminen pääsi käyttöön projektissa, jossa kehitettiin koneoppivuuteen perustuvaa ennustemallia. Oppiva algoritmi ennakoi, milloin jätepuristin täyttyy, ja näin tyhjennys voidaan ajoittaa juuri oikeaan hetkeen.

Muun muassa jäteautojen kuljettajia palveleva SMARTwaste-mobiilisovellus kertoo esimerkiksi jätepuristimien sijainnin ja täyttöasteen sekä ennusteen niiden täyttymisestä. Sovelluksessa näkyy Vincitin palvelumuotoilijoiden, käyttöliittymäsuunnittelijoiden ja sovelluskehittäjien kädenjälki.

Tulokset

Laajempi portfolio ja lisää myyntiä täysin uusilla palveluilla

Yhteistyön myötä Europress on saanut kokonaan uudet digitaaliset ja asiakkaalle lisäarvoa tuottavat palvelut tuoteportfolioonsa. Systemaattisen tekemisen ansiosta SMART-palvelu on tuotteistettu ja sitä voidaan myydä sekä kehittää edelleen. SMART-tuotteiden myynti on kasvanut tasaisesti ja ne muodostavat tärkeän kivijalan Europressin kasvulle ja kansainvälistymiselle.

Europress on kasvuhakuinen yritys, jolla on kovat tavoitteet. Koko yrityksen tasolla on merkittävää, että olemme voineet laajentaa tuoterepertuaaria asiakkaalle lisäarvoa tuottavilla palveluilla. Olemme viime vuosina profiloituneet älyratkaisuilla, ja niiden eteenpäin vieminen näin vahvasti on meille tapa erottautua. Koneoppiva ennustaminen on yksi esimerkki siitä, miten pidämme etumatkaa kilpailijoihin.

Tommi Häkkinen IT-kehityspäällikkö / Europress

Asiakas

Europress

1970-luvulla perustettu Europress on kestävän ja älykkään jätehuollon tienraivaaja, joka valmistaa, myy ja huoltaa ympäristöystävällisiä jätehuollon kokonaisratkaisuja. Yrityksen tavoitteena on älytekniikkaa hyödyntämällä edistää kierrätystä ja lajittelua sekä vähentää jätteidenkäsittelyn aiheuttamia päästöjä. Europress Group Oy tytäryhtiöineen toimii Suomen lisäksi Venäjällä, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa sekä Benelux-maissa.

Tehdäänkö yhdessä jotain hienoa? Soita Joonakselle tai paina alla olevaa nappulaa.

Joonas Leiro

Account Director

joonas.leiro@vincit.fi
+358 50 369 4129
LinkedIn
Seuraavaksi Särkänniemen huvipuisto