Jarkko Järvenpää

Jarkko Järvenpää

Chief Growth Officer

jarkko.jarvenpaa@vincit.fi
+358 40 722 9656

TwitterLinkedIn

Tilaaja: "Ai ette osaa sanoa mitä toimitatte, milloin ja mihin hintaan?"

"Ai ette osaa sanoa mitä toimitatte, milloin ja mihin hintaan?" -nimetön tilaaja

Osallistuin eilen Ohjelmistoyrittäjien seminaariin Ketterät kehitysmenetelmät ja sopimuskäytäntö. Tapahtumassa sivuttiin myös paljon sitä miten agile toimii tilaajan ja toimittajan välillä, tai organisaation eri tahojen välillä. Useimmiten se ei toimi, koska toinen osapuoli ei tunne sitä. Esimerkkeinä talousjohto tai myynti ja markkinointi.

Oikeastaan en tätä ihmettele. Ketterä ohjelmistokehitys ja lean-ajattelu ovat lyöneet itsensä läpi Suomalaisessa ohjelmistokehityksessä. Meillä on hieno ja aktiivinen yhteisö niiden ympärillä. Ainakin niiden tilaisuuksien perusteella, joissa olen itse vieraillut tai ollut puhumassa. Mutta näitä kaikkia tapahtumia yhdistää kuitenkin yksi ikävä piirre. Ne ovat kehittäjiltä kehittäjille. Missä ovat ostajat ja muu organisaatio?

Agile ei toimi eristyksissä ja meidän tulisi huomioida tämä entistä paremmin tulevaisuudessa. Omana esimerkkinä voin tarjota myynnin ja markkinoinnin, joita itse johdan Vincitillä. Ymmärrän hyvin myynnin ja markkinoinnin tunteen, kun en enää voikaan luvata big bangia ensi messuille. Vai voinko? Tai kun talousjohtaja tivaa mitä pyydetyllä budjetilla saa ja koska.

Totuus on kuitenkin toisenlainen. Ketterä kehitys auttaa kaikkia näitä tahoja tekemään paremmin työnsä. Se auttaa myyntiä osallistuttamaan asiakkaita. Se auttaa pidemmällä aikavälillä paremmin ennustamaan uusien ominaisuuksien aikataulua. Se mahdollistaa nopeamman reagoinnin. Se mahdollistaa investoinnin pienemmissä erissä.

Tarvitsemme enemmän tilaisuuksia joissa ketterä ohjelmistokehitys ja nämä tahot törmäävät toisiinsa.

Tykkäsitkö artikkelista?

Anna pienet aplodit!